Bakan Soylu'nun oğlu İBB şirketinin kiracısı oldu

Bakan Soylu'nun oğlu İBB şirketinin kiracısı oldu
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oğlu Engin Soylu'nun İBB iştiraki İSPER’in binasına taşındığı ve İSPER'in kiracısı olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğluna ait şirket, İBB’de işe alımları yapan iştiraki İSPER’in yer aldığı binada kiracı oldu. Soylu, İBB’nin işe aldığı çalışanlar arasında terörle iltisaklı isimler olduğunu iddia etmişti. Soylu, yakın zamana kadar şirketin ortağıydı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasındaki soğuk savaş devam ederken İçişleri bakanının oğlu Engin Soylu, İBB binasına taşındı.

Ağustos 2022’ye kadar babası Süleyman Soylu ile ortak olduğu Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi 2022’yi hızlı bir büyüme ile kapattı. İnternetten sigorta pazarlayacak olan şirket, geçen yıl şubat ve mart ayında yedi büyük sigorta şirketinin acenteliğini aldı.

Şirket büyümesini 2022’nin tamamında hızla sürdürdü. Yıl sonuna kadar dokuz büyük sigorta şirketinden daha acentelik alan firma Türkiye’de faaliyet gösteren neredeyse tüm büyük sigorta şirketlerinin acenteliği üstlendi.

Süleyman Soylu’nun geçen ağustos ayında ortaklıktan ayrıldığı şirket, bu büyümenin ardından yeni adresine taşındı. Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin yeni adresi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan İsper binası oldu. Şirketin açık adresi resmi belgelerde 7 Ekim 2022 itibarıyla “İsper Genel Müdürlüğü blok no: 48” olarak değiştirildi.

 

Cumhuriyet