Bakan Zeybekci AA Etiyopya Temsilciliğini ziyaret etti

Bakan Zeybekci AA Etiyopya Temsilciliğini ziyaret etti

Bakanı Zeybekci:- "Sizleri burada bütün kalbimizle destekliyoruz. Burada Türkiye'nintanıtımında çok iyi bir fonksiyonu yerine getirdiğinizi biliyoruz"

ADDİS ABABA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Anadolu Ajansı Temsilciliği'ni ziyaret ederek, kurumun bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi aldı. AA çalışanlarına başarı dileklerini ileten Zeybekci, "Sizleri burada bütün kalbimizle destekliyoruz. Burada Türkiye'nin tanıtımında çok iyi bir fonksiyonu yerine getirdiğinizi biliyoruz" dedi.

Bakan Zeybekci, temsilcilik çalışanlarıyla bir araya geldiği ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Afrika açılımıyla beraber AA'nın da bölgede Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir fonksiyon üstlendiğini belirtti.

Zeybekci, "Anadolu Ajansı'nın Etiyopya'daki açılımını biliyoruz. Bugün Anadolu Ajansı'mızın şubesini ziyaret etmek istedik. Sizleri burada bütün kalbimizle destekliyoruz. Sizlerin burada, Türkiye'nin tanıtımında çok iyi bir fonksiyon yerine getirdiğinizi de biliyoruz" ifadelerini kullandı. Çalışmaları dolayısıyla Anadolu Ajansı'nı da tebrik eden Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı ve AA arasında imzalanan ekonomiye yönelik haber içeriği protokolünü hatırlattı.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinde o ülkedeki ekonomik gelişmeleri ve Türkiye'nin ekonomik gelişmelerini o ülkelere tanıtma anlamında bir protokol imzalandı. Bunu gerçekleştireceğiz. Ekonomi Bakanlığı'nın web portalı çok popüler şekilde şu anda kullanımda, mobil uygulamalarıyla beraber kullanımda. Ekonomiyle ilgili hangi gelişme varsa onu artık Ekonomi Bakanlığı'nın portalında görebiliyorsunuz. Bunun da en büyük katkı verenlerinden bir tanesi Anadolu Ajansı. Ajansa teşekkür ediyoruz, bölgedeki çalışmalarınızda da başarılar diliyoruz."

 

- "Etiyopya basınının büyük kısmı AA'ya abone"

 

Zeybekci'ye, Türkiye-Etiyopya Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Fatih Şahin de eşlik etti. Temsilcilikte çalışan Etiyopyalı basın mensuplarıyla da sohbet ederek, çalışanlara başarılar dileyen Zeybekci, AA Etiyopya Temsilcisi Mehmet Kemal Firik'ten bilgi aldı.

Firik, temsilcilikte 20 gazetecinin çalıştığını, ajansın ülkedeki basın kuruluşları içinde öne çıktığını söyledi. Etiyopya Devlet Başkanlığı başta olmak üzere birçok basın kuruluşunun AA'ya abone olduğunu anlatan Firik, çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.

Firik, Bakan Zeybekci'ye Etiyopya hatırası çeşitli hediyeler de takdim etti.