Baransu'nun iddiaları yalan çıktı

Baransu'nun iddiaları yalan çıktı

Mehmet Baransu'nun şikâyetçi olduğu üç jandarma hakkında beraat kararı verildi.

Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun telefonlarını 2009'da yasadışı olarak dinledikleri iddiasıyla dava açılan biri binbaşı 3 jandarma personeli beraat etti

Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun 2009'da telefonlarını dinledikleri iddiasıyla dava açılan 3 jandarma personeli beraat etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Atilla Hakan E. ile jandarma astsubaylar Cengiz Ö. ve Emre C. hakkında 24.5'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Başsavcılık, Atilla Hakan E. ile Cengiz Ö.'nün 'haberleşme gizliliğini ihlal suçunu işlemek gayesiyle sahte belge düzenleyip bu belgeyi kullanmak, sahte belge ile mahkemeden istenen karar temin edildikten sonra belgeyi yok etmek' suçlarından cezalandırılmasını istedi. Emre C.'nin de Baransu'yu dinlemeyi daha önceden sona erdirmesi gerekirken, bu suçun işlenmesine devam ettiği için yargılanması talep edildi.

"VİCDANLARINIZDAN KAÇAMAZSINIZ"

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen yargılama önceki gün sonuçlandı. Mahkeme heyeti, sahte olduğu iddia edilen "araştırma ve dinleme tutanağı"nın gerek mahkemede gerekse de istihbarat şube müdürlüğünde bulunamadığını, kim tarafından düzenlendiğinin tespit edilemediğini belirtip bu sebeple Atilla Hakan E. ve Cengiz Ö.'nün resmi belgeyi yok etmek suçundan beraatlarına karar verdi. Mahkeme, "araştırma ve dinleme tutanağı" nın sahte olduğu iddia edildiğinden aynı sanıkların resmi belgeyi yok etmek suçundan beraatlarına karar verdi. Emre C. hakkında da beraat kararı çıktı.