Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın bu fotoğrafı olay oldu

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın bu fotoğrafı olay oldu
Güncelleme:

AK Partili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum ziyaretinde bir mağazada Vali Okay Memiş ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek ile otururken çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın 13 Ocak'ta Erzurum ziyareti sırasından Erzurum Valisi Okay Memiş ve  İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek ile birlikte çekilen bir fotoğrafı tartışmalara neden oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, fotoğraf için, "Memiş ve Şimşek, hangi gerekçeyle Yıldırım’a eşlik ediyor?" diye sordu.

Saymaz'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Erzurum’daki geleneksel ‘1001 Hatim’ duası 13 Ocak’ta tarihi Ulucami’de yapıldı. O gün imam, dua ve cuma namazı için toplanan cemaate 'Son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu hayır için bir yemek veriyor. Duadan sonra yemek yiyebilirsiniz' diye seslendi. Yıldırım’ın Erzurum’a geldiği bu şekilde şehirde duyuldu.

Yıldırım, namazdan sonra 'Mürsel’in mağazası' diye bilinen giyim mağazasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta Yıldırım, koltuğa gömülmüş ve sol eliyle tesbih çekerken görünüyor.

Yıldırım’ın solunda Vali Okay Memiş, sağında ikinci sırada AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, karşısında asker üniformasıyla İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek yer alıyor.

Memiş ve Şimşek, hangi gerekçeyle Yıldırım’a eşlik ediyor?

Yıldırım’ın bu lakayt oturuşundan ve tesbih çekişinden rahatsız olmuyorlar mı? Bu fotoğraf karşısında 'Neyse ki Yıldırım’ın tesbihini taşımamışlar' demekten kendimi alamadım."

İsmail Saymaz'ın Halktv'deki yazısının tamamı için...