Bolu depremi İstanbul'u tetikler mi ?

Bolu depremi İstanbul'u tetikler mi ?
Güncelleme:

Bugün saat 13:55'te Bolu'da meydana gelen ve Ankara, Düzce, İstanbul ve Sakarya'da da hissedilen 4,8 büyüklüğündeki depremi canlı yayında yorumlayan Prof. Dr. Okan Tüysüz "İstanbul ile hiç alakası olmayan bir deprem" dedi.

Bolu'da saat 13:55'te, 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem herhangi bir can ya da mal kaybına yol açmazken kısa süreli paniğe yol açtı.

Deprem Ankara, Düzce, İstanbul ve Sakarya'da da hissedilirken akıllara gelen ilk soru "beklenen olası İstanbul depremini tetikler mi" oldu.

Prof. Dr. Okan Tüysüz de telefonla katıldığı NTV canlı yayınında depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgede daha büyük bir deprem olmasını beklemediğini söyleyen Tüysüz, "İstanbul ile hiç alakası olmayan bir deprem. Başka bir depremi tetiklemesi gibi bir durum söz konusu değil." dedi.

Tüysüz şunları söyledi:

"Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın ana kolu değil. Ona paralel kuzeyde küçük kol üzerinde meydana gelen bir deprem. Çok hissedildiğine göre sığ bir deprem. Hemen arkasından gelişen bir tane daha deprem oldu. 1,9 ve 1,8. Panik oluşturabilecek bir deprem değil. Orada büyük deprem oluşturabilecek bir fay yok. Küçük kırıklar var. Bolu Elmalı civarında daha önce kırılmamış bir fay var. Önce burada olduğunu düşündüm ama değil. Bu daha kuzeyde."

İstanbul Valisi'nden ilk açıklama

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Bolu'da meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"13.55'te #Bolu merkezli AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde #deprem meydana gelmiştir.Deprem nedeniyle #İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun."