Cerattepe'de Yürütülmesi Planlanan Madencilik Faaliyeti

Cerattepe'de Yürütülmesi Planlanan Madencilik Faaliyeti

Artvin Valiliği: "Sayın Başbakanımızın Artvin heyetini kabulleri sonundaki tüm açıklamalarının gereği taraflar için esas olup, iddia edildiği gibi ilgili şirket madene dair bir çalışma yürütmemekte ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgililerce Cerattepe maden

ARTVİN (AA) - Artvin Valiliği, "Sayın Başbakanımızın Artvin heyetini kabulleri sonundaki tüm açıklamalarının gereği taraflar için esas olup, iddia edildiği gibi ilgili şirket madene dair bir çalışma yürütmemekte ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgililerce Cerattepe maden sahası sık sık kontrol edilmektedir" bilgisini paylaştı.
Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "25 Şubat tarihli yazılı ve görsel basın ile sosyal medya hesaplarında yer alan 'Yargı kararı beklenmeden Vali baskısıyla şirkete yer teslimi yapıldığı' ya da 'Vali kamuoyuna açıklatmamış' gibi art niyetli ve gerçek dışı haberlerle kamuoyunu aldatıcı bir algı oluşturma cabası görülmektedir" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, konunun Artvin Orman Bölge Müdürlüğü basın açıklamasıyla da yalanlandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
"Kurum ve kuruluşlar, kendi görev sahalarındaki hususları hukuk kuralları içerisinde zamanında ve en doğru şekilde yerine getirmekle yükümlüdürler. Usul ve esaslar kapsamında yer teslim süreci Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında olup, yasal çerçevede öncelikle gerekli belgeler ve nihayet sahada ise koordinatlar kontrol edilerek sonuçlandırılmaktadır. Nitekim 17 Şubat itibarıyla yer teslimi yapılmış ve koordinatların doğruluğu ilgililerce değerlendirilerek nihayetlendirilmektedir. Sayın Başbakanımızın Artvin heyetini kabulleri sonundaki tüm açıklamalarının gereği taraflar için esas olup, iddia edildiği gibi ilgili şirket madene dair bir çalışma yürütmemekte ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgililerce Cerattepe maden sahası sık sık kontrol edilmektedir."