CİHANBEYLİ'DE KİŞİSEL GELİŞİM KONFERANSI -KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI DOÇ. DR. İLSEVEN: -BEDEN DİLİ VE SES TONU BAŞARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

CİHANBEYLİ'DE KİŞİSEL GELİŞİM KONFERANSI     -KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI DOÇ. DR. İLSEVEN:      -BEDEN DİLİ VE SES TONU BAŞARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kişisel gelişim uzmanı Almanya Köln Üniversitesi Petro-Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali İlseven, "Çevreye uyum sağlamak için beden dili, ses tonu ve kelimeler çok önemlidir. Bu unsurları özenli kullanmak başarıyı getirir" dedi.

Kişisel gelişim uzmanı Almanya Köln Üniversitesi Petro-Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali İlseven, "Çevreye uyum sağlamak için beden dili, ses tonu ve kelimeler çok önemlidir. Bu unsurları özenli kullanmak başarıyı getirir" dedi.

İlseven, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu Salonu'nda düzenlenen "Kişisel Gelişim Eğitimi" konulu konferanstaki konuşmasında, NLP-beyin dili programlaması, takım çalışması, beden dili, motivasyon, imaj ve satış, hedef belirleme, ekip ve performans, stres yönetimi konularında bilgi verdi.

-"UYUM BAŞARI GETİRİR"-

Güçlü insanın uyumlu ve esnek olduğuna dikkati çeken İlseven, "Uyum aynı zamanda mükemmel ilişkiler kurmak için elde edilmesi gereken bir beceridir. Mükemmel bir uyum için insanlara saygı duymak ve onları olduğu gibi kabul etmek gerekir. Ayrıca çevreye uyum sağlamak için beden dili, ses tonu ve kelimeler çok önemlidir. Bu unsurları özenli kullanmak başarıyı getirir." dedi.

Başarıya giden yoldaki engelleri anlatan İlseven, şunları kaydetti:

"Yanlış arkadaşlar, kusursuz olmaya çalışmak, acele etmek, başkalarını mutlu etmeye odaklanmak, aşırı zorlamak, aşırı genellemek ve kişiselleştirmek, başkalarının değiştirmeye çabalamak, aşırı fedakarlık gayreti, keşkecilik ve benzeri unsurlar başarıya giden yolda en büyük engellerdir. Başarılı olmak isteyen kişilerin bu eylemlerden uzak durmasını öneririm."

SÜ Cihanbeyli Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Şaban İnam da, öğrencilerin ihtiyacı olan sosyal, kültürel ve sportif pek çok etkinlik düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizin okul dışındaki yaşamlarında da sağlıklı iletişim kurabilmesi, ihtiyaç duydukları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde yerlerini alabilmeleri, teknik altyapı hizmetlerinden verimli olarak faydalanabilmeleri ve beşeri ilişkilerde uzlaşmacı olabilmeleri için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Özellikle bahar dönemlerinde sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler gerçekleştirmeye çabalıyoruz. Bu amaçlarla düzenlediğimiz bugünkü konferansın öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Konferansa Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ünalan, ilçe milli eğitim şube müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.