Cizre ve Silopi'de kaç terörist öldürüldü ?

Cizre ve Silopi'de kaç terörist öldürüldü ?

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonların toplamında 62 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonların toplamında şu ana kadar 62 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

TSK'nin internet sitesinden dünkü önemli olaylar hakkında yapılan açıklamaya göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 4 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Operasyonlarda 31 terörist etkisiz hâle getirildi. Toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 56 oldu. Ayrıca Cizre'de teröristler tarafından kundaklanan iki okul kullanılamaz hâle geldi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda, bir Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. 5 terörist etkisiz hâle getirildi. Silopi'deki operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist 6 oldu. Ayrıca ilçede; 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 şarjörü ve 450 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet kurusıkı tabanca, bir adet av tüfeği, av tüfeğine ait 50 adet fişek, bir adet pasaport, iki adet hücum yeleği, bir takım askerî üniforma, bir adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 10 adet flash bellek bulundu.