Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu başkanından şok açıklama

Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu başkanından şok açıklama

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, "25 yıl önce darbe yapılacağını FETÖ'nün eğitiminden geçmiş bir polis akademisi öğrencisi haber veriyor." dedi.

Reşat Petek, FETÖ'nün darbe girişimini araştırma komisyonu olarak birçok kurum ve kuruluştan belge, bilgi istediklerini anımsatarak, gelen bilgi ve belgeler arasında FETÖ'nün polis akademisindeki örgütlenmesine ilişkin çok eski belgelerin yer aldığını söyledi.

Reşat Petek, Polis Akademisi Başkanlığından Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından Komisyona gönderilen belgeler arasına 1991 tarihli, mezuniyetinden bir gün önce okuldan ihraç edilen, Rafet Yılmaz adlı bir öğrencinin o günkü adıyla "Fetullah Hoca'nın talebeleri" adlı grubun Polis Akademisindeki yapılanmasını anlattığını kaydetti.

Öğrenci Yılmaz'ın şikayeti üzerine polis başmüfettişleri Nihat Dündar ve İzzet Sezgin Şener'in konuya ilişkin soruşturma başlattığını ifade eden Petek, "Polis başmüfettişlerinin hazırladığı rapor, FETÖ'nün son birkaç yıl içinde devlete sızmış bir örgüt olmadığını, örgütün ilk günlerinden itibaren devlete sızma ve örgütsel yapılanmayla hareket ettiğini gösteriyor." dedi.

"Rapor, 1991 yılındaki FETÖ'nün çalışma modelini yansıtıyor"

Rafet Yılmaz'ın bir dönem "Fetullah Hoca talebeleri" grubuyla hareket ettiğini, örgütün onaylamadığı bir kişiyle nişanlanması üzerine örgütle bağlarının kesildiğinin ve o günden sonra çok başarılı, çalışkan olmasına rağmen mezuniyetine bir gün kala ihraç edildiğinin belgelerde yer aldığını anlatan Petek, şöyle konuştu:

"1991 yılına, 25 yıl öncesine ait bu bilgiler son derece manidar. Burada bir örgüt şemasından bahsediyor. Örgüt lideri Fetullah Gülen. Kurmayları olarak 'Manisa'dan İlhan', 'Kütahyalı yazar' ifadelerine yer veriliyor. Öğrenci, örgütün sorumlularını şemayla çizmiş. Karadeniz, İç Anadolu, Doğu bölgeleri sorumlusu diyerek 4 bölge sorumlusu gösteriliyor. Şemanın izahlarında 'Her ilin sorumlusu bulunur, bu sorumlulara (vali) ismini verirler. Her ilin durumuna göre değişik sayıda bu valiye bağlı il, ilçe ve bölge sorumluları bulunur. Başarılı olan dershane öğrencileriyle bağlantıyı koparmayarak okulu kazanıp gittikleri yerlerde onlara yurt ve ev sorunlarında yardımcı olarak yurtlarda belli bir seviyeye gelenler evlere aktarılır. Her evde bir imam bulunur, bundan izinsiz hiçbir faaliyet yapamazlar' ifadeleri var. Akademideki örgüt şemasını veriyor; 'Resmi hizmet sorumlusu Kemalettin Hoca...', 'kolej sorumlusu, akademi sorumlusu, 1-2'nci sınıflar sorumlusu, 3-4'ncü sınıflar sorumlusu'. Bu sınıfların alt birimleri olarak ayrı bir şema veriyor. Bu 1991 yılındaki FETÖ'nün çalışma modelini ortaya koyuyor. El yazısıyla diğer sınıf sorumluları, yapılan işler, çalışma şekilleri hakkında beyanlar var."

"Darbe yapılacağı 25 yıl önce haber verilmiş"

Reşat Petek, FETÖ yapılanmasından 1991 yılında emniyet makamlarının haberdar edildiğinin ortaya çıktığını belirterek, "15 Temmuz'a gelinceye kadar FETÖ hakkında konuşanlar, örgütü 'bir hizmet hareketi, insanlardan yardım topluyorlar, öğrencileri okutuyorlar, yurtdışında okullar açıyorlar, hayırlı hizmetlerde bulunuyorlar' diye tarif ediyorlardı. Birilerinin bu örgütü son döneme mal edip de nevzuhur, yeni bir örgüt gibi anlatmaları belgelerle örtüşmüyor." dedi.

Polis Akademisi öğrencisi Yılmaz'ın ifadesinde FETÖ'nün o dönemde bile ihtilalle yönetime geleceğine dair ifadeler bulunduğuna dikkati çeken Petek, şöyle devam etti:

"1991 yılında ifade veren Rafet Yılmaz'ın şu cümlelerini okumak istiyorum; 'Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik, hukuk devleti ilkeleri reddedilerek şeriatı hakim kılmak doğrultusunda eğitim yapılmaktadır. Bu düzenin belli bir zemin oluşturulduktan sonra ihtilalle geleceği bize anlatılmaktaydı.' 25 yıl önce darbe yapılacağını FETÖ'nün eğitiminden geçmiş bir polis akademisi öğrencisi haber veriyor. 25 yıl öncesine ait bu belgeyle, FETÖ'nün darbe, ihtilalle yönetimi ele geçirme hedefi ortaya çıkıyor."

Petek, Polis Akademisi öğrencisi Yılmaz'ın şikayeti ile başlatılan soruşturmadan başka eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Tuncer Meriç'in 10 Mart 1992 tarihinde Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderdiği yazıyla da polis koleji, Polis Akademisi ve emniyet teşkilatı içinde "Fetullah Hoca'nın talebeleri" adlı örgüt hakkında kapsamlı bir soruşturma yapılmasının istendiğinin belgelerle sabit olduğunu anlattı.

Komisyon Başkanı Petek, hazırlanan raporlarda, Komisyonda dinlenen şahısların anlatımlarında ve son olarak Polis Akademisi öğrencisi Rafet Yılmaz'ın ifadelerinde "Kemalettin Özdemir" isminin öne çıktığını kaydetti.

Polis Akademisi öğrencisi Yılmaz'ın anlatımları

Mezuniyetine bir gün kala Polis Akademisinden FETÖ'cüler tarafından ihraç edilen Rafet Yılmaz, 24 Eylül 1991 tarihinde polis başmüfettişleri Nihat Dündar ve İzzet Sezgin Şener'e "müşteki-tanık" sıfatıyla verdiği ifadesinde FETÖ'nün Polis Akademisinde nasıl örgütlendiği, birim, sınıf sorumlularının kimler olduğu, Ankara'da ve emniyet teşkilatında başka kimlerle irtibatlı oldukları hakkında bilgi veriyor.

İfadesinde 1987-1988 öğretim yılında Polis Akademisine girdiğini ve bu süreçte Fetullah Gülen cemaati ile tanıştığını anlatan Yılmaz, toplantılarda Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediğini ancak burada "Kur'an-ı Kerim önemli değil, önce risaleleri öğrenip, ezberlemek gerekir." sözleriyle karşılaştığını aktardı. 

AA