Deniz Baykal'ın son durumu hakkında yeni açıklama

Deniz Baykal'ın son durumu hakkında yeni açıklama
Güncelleme:

Hastanede olan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yeni açıklama yapıldı.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Prof. Dr. Erkan İbiş: "Deniz Bey'in şuuru kapalı, durum ciddi, yaşamsal bulguları normal ve iyiye gidiş sürecinin en önemli bulgularından biri de bu. Normal seyrini koruyor" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Beynin daha da rahatladığını, ödem çözülme sürecinin devam ettiğini gördük. Deniz beyin zaman zaman cihazdan çıkarılsa da cihazlı solunum ve beyin destekli tedavileri devam ediyor. Kendi solunumunu yapacak durumda ancak gün içerisinde fazla yorulmaması için cihazla desteklemeyi tercih ediyoruz" dedi.

'SABIRLA BEKLEMEK LAZIM'

Yüksek ateş ve solunum sıkıntısı şikayeti ile hastaneye kaldırılan ve 7 gündür Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören CHP Eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili doğru bilgilendirmek adına hastaneden sık sık açıklama yapılıyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın şuurunun kapalı ve durumun ciddiyetini koruduğu bilgisi verdi. Prof. Dr. İbiş, "Yaşamsal bulguları normal seyrini koruyor. Genel durumu stabil. Elbette ki en önemli şey nörolojik muayeneleri, beyin sapı refleksleri olumlu, beyin sapının oldukça korunmuş olduğunun bulguları bunlar. Düşük hızda da olsa, beyin fonksiyonları gün be gün daha iyiye gidiyor. Ağrılı uyaranlara kısmen de olsa cevap başladı, bu da beyin fonksiyonlarının geri dönüşü açısından önemli. Ancak beynin toplanması süreç alır, sabırla beklemek lazım" açıklamasında bulundu.

Bugün tomografi çekildiğini de aktaran İbiş, "Beynin daha da rahatladığını, ödem çözülme sürecinin devam ettiğini gördük. Deniz beyin zaman zaman cihazdan çıkarılsa da cihazlı solunum ve beyin destekli tedavileri devam ediyor. Kendi solunumunu yapacak durumda ancak gün içerisinde fazla yorulmaması için cihazla desteklemeyi tercih ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Hastane dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi yönünde uyarıda bulunan Rektör İbiş, basın mensuplarının sorularına ilişkin de, "Şuan için herhangi başka bir operasyon gerektirecek endikasyon yok" dedi.

İHA