Dolar, Euro ve altın... Piyasalar sıkışıp kaldı

Dolar, Euro ve altın... Piyasalar sıkışıp kaldı
Güncelleme:

Başta Dolar ve Euro olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası karşısında sıkışıp kaldığı zirvedeki yatay seyri devam ediyor. Altın ise dünya merkez bankalarının faiz kararlarını erteleme sinyalleriyle düşüşte. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Piyasalarda zirvedeki yatay seyir devam ediyor. jüresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimine başlayacağına yönelik iyimserliğin korunmasıyla pozitif bir seyir izlerken piyasalardaki gergin seyir devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçen hafta açıkladığı faiz kararı sonrasında piyasalar yeni haftada zirvede yatay seyrini sürdüren piyasalarda Dolar ve Euro yatay seyirde altın ise dünya merkez bankalarının faiz kararını erteleme sinyalleri nedeniyle geri çekiliyor.

Küresel piyasalarda, ABD'de enflasyona ilişkin endişelerin ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliği beslemesiyle karışık bir seyir izlenirken, bugün gözler Fed'in Bej Kitap raporuna çevrildi.

Dün, ABD'de açıklanan verilere göre, Conference Board Tüketici Güven Endeksi 3 aylık düşüşün ardından mayısta aylık 4,5 puan artışla 102'ye çıkarak beklentileri aşarken, bu durum Fed'in politika faizini beklenenden daha geç indirebileceğine yönelik korkuları destekliyor.

Analistler, söz konusu verinin ekonomik aktivitedeki canlılığa işaret ettiğini belirterek, bugün yayımlanacak olan Fed'in Bej Kitap raporundan bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları aranacağını söyledi.

Tüketici güveninin öngörülerin üzerinde gelmesinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 44'e, kasımda yüzde 56'ya ve aralıkta yüzde 77'ye geriledi.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri de piyasalarda risk algısının güçlenmesine neden olurken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari bugün verdiği röportajda, Fed'in faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonda belirgin bir ilerleme beklenmesi gerektiğini aktardı. Kashkari, fiyat baskılarının yeniden artması durumunda daha fazla faiz artırımı ihtimalini de göz ardı etmeyeceğini ifade etti.

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni

Güne 32,22 TL'den başlayan Dolar 32,22 TL'den, 
34,97 TL'den başlayan Euro 34,99 TL'den, 
41,13 TL'den başlayan Sterlin 41,13 TL'den, 
20,51 TL'den başlayan Japon Yeni ise 20,50 TL'den işlem görüyor.

Dünkü kapanışta Dolar 32,18 TL'den, Euro 35,01 TL'den, Sterlin 41,16 TL'den, Japon Yeni ise 20,53 TL'den işlem görmüştü.

Ons altın, gram altın, çeyrek altın ve gümüş

Güne 2 bin 358 Dolar'dan başlayan Ons altın 2 bin 340 Dolar'dan, 
2 bin TL'den başlayan Gram altın 2 bin 428 TL'den, 
3 bin 986 TL'den başlayan Çeyrek altın 3 bin 976 TL'den, 
16 bin 433 TL'den başlayan Cumhuriyet altını 16 bin 356 TL'den, 
33,37 TL'den başlayan Gümüş ise 33,11 TL'den fiyatlanıyor.

Dünkü kapanışta Ons altın 2 bin 353 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 436 TL'den, Çeyrek altın 3 bin 986 TL'den, Cumhuriyet altını 16 bin 433 TL'den, Gümüş ise 32,96 TL'den fiyatlanmıştı.

Bitcoin ve Ethereum'da son durum

Yeni yıla yükselişle başlayan ancak Bitcoin yarılanması sürecinde büyük kan kaybeden kripto para piyasalarında çalkantılı seyir devam ediyor.

Güne 68 bin 700 Dolar'dan başlayan Bitcoin 67 bin 810 Dolar'dan, 
3 bin 867 Dolar'dan başlayan Ethereum ise 3 bin 814 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatları

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Güne 84,17 Dolar'dan başlayan Brent petrolün varil fiyatı da 84,51 Dolar'dan işlem görüyor.