Dolar ve altın aldı başını gidiyor! Yeni rekor geldi

Dolar ve altın aldı başını gidiyor! Yeni rekor geldi
Güncelleme:

İsrail Gazze Şeridi'ne ölüm yağdırmaya devam ederken, piyasalar TCMB'nin faiz karar haftasına zirvede başladı. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metallerden TL karşısında peş peşe rekorlar gelmeye devam ediyor. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ekim ayı politika faizini açıklayacağı haftaya da piyasalar zirvede başladı. İsrail ile Hamas arasında başlayan, ancak İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılarıyla büyüyen ve tüm orta doğuyu ve dünyayı tehdit etmeye başlayan savaşta can kaybı büyürken, tüm dünya ve piyasalar İsrail'in başlatacağı kara harekatına odaklandı.

Ortadoğu’da tırmanan gerilim küresel piyasalarda riskli varlıklardan kaçış getirirken, gerilimin bölgede yayılabileceği endişesi Türkiye piyasalarında da baskı yaratıyor.

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürüyor. Kur güne yeni zirve olan 28.05 seviyesinden başladı. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33,3 değer kaybetti.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Fed'in Bej Kitap Raporu ile birlikte İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 105 seviyelerinin destek, 107 ve 108 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni


Yeni haftaya 28,04 TL'den başlayan Dolar 28,05 TL'den, 
29,69 TL'den başlayan Euro 29,83 TL'den, 
34,07 TL'den başlayan Sterlin 34,27 TL'den, 
18,71 TL'den başlayan Japon Yeni ise 18,60 TL'den işlem görüyor.