Dolar ve altın tarihi zirvesini gördü!

Dolar ve altın tarihi zirvesini gördü!
Güncelleme:

Haftanın son işlem gününde döviz ve değerli metallerden rekorlar peş peşe geldi. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem dövizde endişelendiren yükseliş sürüyor. işte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarında son durum...

Haber3com

Türkiye İstatistik Kurumu'nun endişeyle beklenen Ocak ayı enflasyonunu açıklayacağı yeni hafta öncesinde piyasalarda döviz ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki hızlı yükselişi sürüyor.

Bir süredir sakin kalarak zirvedeki seyrini sürdüren altın fiyatları da ortadoğuda artan gerilimle birlikte Dolar kurunun peşine takıldı ve rekorlar peş peşe geldi.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faiz indirimlerine öngörülenden daha geç başlayabileceğine yönelik ihtimallerle karışık bir seyir izliyor.

Piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarına yönelik belirsizlikleri, varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Son günlerde yükselişi hafifleyen dolar/TL saat 08.51'de 30,4550'den işlem gördü. Ocak ayında yüzde 2,7 değer kaybeden TL, şubatın ilk gününde yüzde 0,3 değer yitirmiş oldu.

Ons altın fiyatı, haftanın son işlem gününe yatay bir seyirden başlarken altının gram fiyatı, dolar/TL'deki yükselişle tarihi zirvesini 2.014 liraya taşıdı.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

Piyasaların merakla beklediği ABD verisi açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tarım dışı istihdam ocak ayında 353 binle beklentilerin çok üzerinde arttı. Beklenti artışın 180 bin olmayı yönündeydi.

Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,7'de sabit kaldı. İşsizliğin yüzde 3,8'e yükselmesi bekleniyordu.

İş gücüne katılım Ocak ayında yüzde 62,5 seviyesinde değişiklik göstermedi.​

ABD'de ortalama saatlik ücretler ocakta yüzde 0,6 seviyesine yükseldi.​ Beklentiler saatlik ücretlerin yüzde 0,3 artacağı yönündeydi.

Verinin ardından altın fiyatları gerilerken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,98'e yükseldi.

İşte 2 Şubat Cuma Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarında son durum...

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni

Güne 30,44 TL'den başlayan Dolar 30,46 TL'den, 
33,13 TL'den başlayan Euro 32,94 TL'den, 
38,81 TL'den başlayan Sterlin 38,60 TL'den, 
20,81 TL'den başlayan Japon Yeni ise 20,62 TL'den işlem görüyor.
 
Dünkü kapanışta Dolar 30,34 TL'den, Euro 32,92 TL'den, Sterlin 38,52 TL'den, Japon Yeni ise 20,77 TL'den işlem görmüştü.