Erdoğan'dan Trump'a: PYD'ye destek vermeyin

Erdoğan'dan Trump'a: PYD'ye destek vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin yeni başkanı Trump ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'nin yeni başkanı Donald Trump dün gece telefonda görüştü.

Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından ve Beyaz Saray'dan birbirine paralel açıklamalar geldi.

Ankara'dan yapılan açıklamada iki liderin terörizmin her türüne karşı birlikte mücadeleye devam etme konusundaki kararlılıklarını teyit ettikleri bildirildi.

"Türkiye ve ABD'nin birbirine her zaman ittifak bağlarıyla bağlı dost ve müttefik iki ülke oldukları vurgulandığı" belirtildi. 

Erdoğan'ın Trump'a başkanlık görevinde başarılar dilediği de kaydedildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Görüşmenin olumlu ve samimi geçtiği belirtilen açıklamada, müttefiklik ve yakın işbirliği vurgusu yapıldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre görüşmede; terörden arındırılmış güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele başlıkları da gündeme geldi. Erdoğan görüşmede Trump'tan FETÖ ile mücadelede destek ve PYD/YPG'ye destek verilmemesini istedi.

EL BAB VE RAKKA'DA BİRLİKTE HAREKET

İki liderin görüşmesinde, El Bab ve Rakka'da birlikte hareket edilmesi konusunda mutabık kalındı. Erdoğan ve Trump ayrıca en kısa zamanda görüşme konusunda da anlaştı.

TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinin detayları paylaşıldı.

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkinin "yakın" ve "uzun soluklu" olarak nitelendiği açıklamada, "iki liderin, terörün her türlüsüne karşı mücadeleye bağlı oldukları

CIA BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

CIA Direktörü Mike Pompeo, ilk yurtdışı ziyaretini yarın Türkiye'ye gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Türk yetkililerle PYD ve FETÖ başta olmak üzere gündem maddelerini istişare edecek. Erdoğan ve Trump en kısa zamanda görüşme konusunda mutabık kaldı.

DHA