Et fiyatlarına isyan edenlere Bakan'dan yanıt: ''29 TL'ye et satıyoruz''

Et fiyatlarına isyan edenlere Bakan'dan yanıt: ''29 TL'ye et satıyoruz''
Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumunun zincir marketlere ucuz ve uygun fiyata et satışına ilişkin, "Dar gelirli kardeşlerimizin mutfağı şenlensin diye bu eti piyasaya veriyoruz" dedi.

Fakıbaba, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla yürüttükleri "Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi" kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreni için geldiği Şırnak'ta AA muhabirine, projenin şehir için önemli olduğunu söyledi.     

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meraları kullanıma açtıklarını dile getiren Fakıbaba, bunun sektör için büyük önem taşıdığını aktardı.     

"29 LİRAYA ET SATIYORUZ" 

Fakıbaba, et fiyatlarını dengede tutmak amacıyla et satışı yaptıklarına anımsatarak, şöyle konuştu:     

"29-30 liraya et satıyorum, satmaya da devam edeceğim.  Ben gider 29 liralık yerden alırım, başkası 60 liraya et yiyorsa yesin, afiyet olsun. Dar gelirli kardeşlerimizin mutfağı şenlensin diye bu eti piyasaya veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz."      

Her zaman üreticilerin yanında olduklarını aktaran Fakıbaba, üreticiye, sanayiciye, esnafa, tüketiciye saygı duyduklarını fakat ramazanı ve Kurban Bayramı'nı fırsata dönüştürmek isteyen üreticilere izin vermeyeceklerini kaydetti.     

"KIRSALI KALKINDIRACAĞIZ"

Et ithal etmek istemediklerini belirten Fakıbaba, et ithalatının geçici olduğunu, sadece piyasayı regüle etmek ve insanların ihtiyacını karşılamak için yapıldığını dile getirdi.     

Bakan Fakıbaba, terörün sona ermesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yeniden hayvancılığın merkezi olacağını belirterek, şöyle devam etti:     

"Bizim şu an yapacağımız şey ateşi söndürmek, dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz et temin etmektir. Durumu iyi olan vatandaş 60 liraya et alıyorsa alsın, afiyet olsun, helal olsun. Bazıları 'et pahalı.' diyorsa ben de diyorum ki '29-30 liraya et satılan yerler var, ben size etimi vereyim.' diyorum. Belki bunların sayılarını daha da artıracağız onu da söyleyeyim ve üreticilerimizin hep yanında olacağız. Kırsalda kalkınma olmadan şehirlerde, Türkiye'de kalkınma olmaz. Hükümetimiz de bunun bilincinde, kırsalı kalkındıracağız."     

Aile içi çarpık ilişki iddiası kanlı bitti: Aynı aileden 7 şüpheli gözaltında Aile içi çarpık ilişki iddiası kanlı bitti: Aynı aileden 7 şüpheli gözaltında Liseli caniler okulun engelli temizlik görevlisini sokak ortasında bıçaklayarak katletti! Liseli caniler okulun engelli temizlik görevlisini sokak ortasında bıçaklayarak katletti! Her yaptığı açıklama olay olan güzel oyuncudan ''sosyal medya çapkınlarına'' olay sözler Her yaptığı açıklama olay olan güzel oyuncudan ''sosyal medya çapkınlarına'' olay sözler Mehmet Akif Ersoy'un eski eşi Pınar Erbaş'ın işine son verildi Mehmet Akif Ersoy'un eski eşi Pınar Erbaş'ın işine son verildi MTV ödemelerinde taksit yapan bankalar belli oldu MTV ödemelerinde taksit yapan bankalar belli oldu Bir polis, eski eşinin evlendiği polisi silahla vurdu! Bir polis, eski eşinin evlendiği polisi silahla vurdu! Fenerbahçe, Alanyaspor'u 3 golle geçti, Ahmet Çakar'ın Galatasaray yorumu olay oldu Fenerbahçe, Alanyaspor'u 3 golle geçti, Ahmet Çakar'ın Galatasaray yorumu olay oldu İki hızlı tren raydan çıktı: 39 ölü, çok sayıda yaralı var İki hızlı tren raydan çıktı: 39 ölü, çok sayıda yaralı var MasterChef'te Hasan ve Sergen'in yarıştığı Altın Kupa gecesinde kupanın sahibi belli oldu MasterChef'te Hasan ve Sergen'in yarıştığı Altın Kupa gecesinde kupanın sahibi belli oldu Tüm çalışanların maaşlarından ek yüzde 3 zorunlu kesinti için tarih belli oldu Tüm çalışanların maaşlarından ek yüzde 3 zorunlu kesinti için tarih belli oldu
Genç kadının katilinin ilk kadın cinayeti değilmiş... Çifte cinayetten tutuklandı! Genç kadının katilinin ilk kadın cinayeti değilmiş... Çifte cinayetten tutuklandı! 26 ildeki son erken genel seçim anketinde partilerin oy oranındaki değişim dikkat çekti! 26 ildeki son erken genel seçim anketinde partilerin oy oranındaki değişim dikkat çekti! Motorine 1,15 TL zam geliyor! 19 Ocak il il güncel benzin ve mazot fiyatları listesi Motorine 1,15 TL zam geliyor! 19 Ocak il il güncel benzin ve mazot fiyatları listesi Esra Erol'un canlı yayındaki şeriat resti birilerini rahatsız etti! Esra Erol'un canlı yayındaki şeriat resti birilerini rahatsız etti! AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen isim emekliler için ''müjde'' tarihini verdi AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen isim emekliler için ''müjde'' tarihini verdi Game Of Thrones'un güzelinden olay itiraf: Sevişme sahnelerinde kaburgası kırılmış! Game Of Thrones'un güzelinden olay itiraf: Sevişme sahnelerinde kaburgası kırılmış! Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu; aile içi katliamın ayrıntıları kan dondurdu! Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu; aile içi katliamın ayrıntıları kan dondurdu! Kar yağışı mola veriyor... Önce güneş ardından yeniden yağmur ve kar yağışı var! Kar yağışı mola veriyor... Önce güneş ardından yeniden yağmur ve kar yağışı var! Mola veren yolcu otobüsünün şoförüne öldüresiye saldırının nedeni ortaya çıktı! Mola veren yolcu otobüsünün şoförüne öldüresiye saldırının nedeni ortaya çıktı! Menzil tarikatının İzmir'deki ''tövbe seansı'' gövde gösterisine tepki yağdı! Menzil tarikatının İzmir'deki ''tövbe seansı'' gövde gösterisine tepki yağdı!