Faiz kararı sonrası Dolar, Euro ve altında son durum

Faiz kararı sonrası Dolar, Euro ve altında son durum
Güncelleme:

TCMB'nin politika faiz kararını açıklamasının ardından yeni güne yeni bir rekorla başlayan Dolar ile Euro ve altın yeniden hareketlendi. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sona erdi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentiler dahilinde faizini 500 baz puan artırdığını açıkladı.

Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 30'dan yüzde 35’e çıkardı.

TCMB, para politikası sıkılaşması kapsamında son dört toplantıda ise 2150 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmişti. Buna göre haziran ayında 650 baz puan ile faiz artırım döngüsünü başlatan TCMB, temmuz ayında 250 baz puan, ağustos ayında 750 baz puan ve eylül ayında 500 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmişti.

Analistler, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir coğrafyaya taşınabileceği endişesinin altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

ABD ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4.9 ile beklentilerin üzerinde büyüdü.

ABD ekonomisi dar istihdam piyasasındaki yüksek ücretlerin tüketici harcamalarını desteklemesiyle üçüncü çeyrekte yaklaşık son iki yılın en hızlı büyümesini kaydetti.

ABD ekonomisi böylelikle 2022'den beri resesyon yaşanabileceği uyarılarını boşa çıkardı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Ekonomik Analiz Büro'su ABD'de öncü gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yıllık bazda yüzde 4,9 artarak, 2021'in dördüncü çeyreğinden bu yana en hızlı büyümesini kaydettiğini açıkladı.

Reuters anketine katılan ekonomistler ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 4,3 büyüyeceğini tahmin etmişlerdi.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni


Güne 28,14 TL'den başlayan Dolar 28,15 TL'den, 
29,76 TL'den başlayan Euro 29,73 TL'den, 
34,10 TL'den başlayan Sterlin 34,17 TL'den, 
18,77 TL'den başlayan Japon Yeni ise 18,49 TL'den işlem görüyor.