Faytoncu "Osman" İçin Gözyaşlarına Boğuldu

Faytoncu "Osman" İçin Gözyaşlarına Boğuldu

Manisalı faytoncu, yolcu taşıdığı sırada yere yığılarak son nefesini veren atının ardından, gözyaşı döktü- Faytoncu Türek:- "Ne olduğunu anlamadım. Ayağı kaymıştır diye düşündüm. Ama inip baktığımda ölmüştü. Atımız Manisa’da sayılı olduğu için nazara geld

MANİSA (AA) - Manisalı faytoncu, yolcu taşıma hizmeti verdiği sırada yere yığılarak son nefesini veren atının ardından, gözyaşlarına boğuldu.

Şehzadeler ilçesinde Sait ve Mesut Türek kardeşlerin faytonculukta kullandığı katana cinsi at, İbrahim Gökçen Bulvarı’nda müşteri taşıdığı sırada aniden yere düştü.

Faytonu kullanan Sait Türek ve müşteriler, atın düşüp hareketsiz kalmasıyla panik yaşadı. Bir süre atın başında bekleyen faytoncu ve müşteriler, atın öldüğünü belirledi.

Kardeşinin haber vermesiyle, olay yerine gelen ağabey Mesut Türek, telef olan atın başında gözyaşlarına hakim olamadı.

Atı çok sevdiklerini ve "Osman" ismini verdiklerini belirten Sait Türek, "Kafe önünden müşterileri aldım. Daha 100 metre gitmeden at bir anda yere düştü. Ne olduğunu anlamadım. Ayağı kaymıştır diye düşündüm. Ama inip baktığımda ölmüştü. Atımız Manisa’da sayılı olduğu için nazara geldi." diye konuştu.

Mesut Türek de atı "ailenin üçüncü ferdi" gibi gördüklerini, bir hafta önce 10 bin liraya satın aldıklarını ifade ederek, "Kendimize nasıl bakıyorsak, ona da öyle bakıyorduk. 800 kilo ağırlığında ve 12 yaşındaydı. Üzgünüz." dedi.

Şehzadeler Belediyesi zabıta ekiplerince çöp arabasına alınan at, hayvan mezarlığına götürüldü.

Etiketler fayton manisa at