Fethi Sekin'in kanı yerde kalmadı! MİT'ten nokta operasyon

Fethi Sekin'in kanı yerde kalmadı! MİT'ten nokta operasyon
Güncelleme:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını veren teröristi etkisiz hale getirdi.

MİT, PKK/KCK'nın sözde özel güç sorumlularından 'Alişer Çiya' kod adlı Abdulkahar Karasaç'ın 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu İzmir Adliyesi saldırısının talimatını verdiğini tespit etti. MİT, hedef listesine dahil ettiği teröristi ve bulunduğu yerleri, sahadaki ajanlarıyla yakın markaja aldı. MİT yetkilileri, Türkiye'ye yönelik bombalı eylem ve saldırılar düzenleyen ve bu yönde çalışmalar sürdürdüğü belirlenen terörist hakkında bilgi toplanması amacıyla saha ajanlarını yönlendirdi. Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan ve örgüt tarafından kullanılan hava araçlarını geliştirdiği belirlenen terörist, uzun süren takip sonucu Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Örgütün sözde özel güç birimine bağlı havacılık birimi bünyesinde Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüten teröristin, yurt içine yönelik maket uçak ve drone saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtildi. Güvenlik kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde yer alan hiçbir teröristin, MİT'ten kaçamayacağını ve dünyanın neresinde olursa olsun mutlaka cezalandırılacağını belirtti. 

Fethi Sekin'in kanı yerde kalmadı! MİT'ten nokta operasyon - Resim : 1

DHA

Etiketler fethi sekin mit