FETÖ'nün TSK yapılanmasına 20 tutuklama

FETÖ'nün TSK yapılanmasına 20 tutuklama
Güncelleme:

FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan aralarında muvazzaf askerler ile sözde örgüt sorumlularının da bulunduğu 20 şüpheli tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında muvazzaf askerlerle bu kişilerden sorumlu sözde imamların da bulunduğu 20 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün TSK yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 38 şüpheliden yakalanan 31'i, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. 

Burada soruşturmayı yürüten savcılıkça, örgüt mensubu askerlerden sorumlu 7 sözde imam ile aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 17 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, ifadesini aldığı şüpheli 7 sözde imam ile aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 13 şüphelinin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

Şüphelilerden 4'ünün de adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin ise etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olduğu gerekçesiyle emniyetten serbest bırakıldığı belirtildi. Soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan 7 kişi ise firari olarak aranıyor. 

Bu arada, yine hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden bir hava astsubayın, İstanbul'da görev yaptığı askeri birlikte, "askeri nitelikli bilgileri çalarak örgüt içinde üst sivil sorumlu olan ve daha önceki soruşturmalarda terör örgütü yöneticisi olmaktan tutuklanan E.A'ya casusluk amacıyla verdiğinin" tespit edilmesi üzerine, hakkında ayrıca "askeri casusluk" suçundan başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi. 

ÖRGÜT İÇİ ANKESÖRLÜ TELEFON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerden alınan ifadelerle, örgüt içinde kontörlü hat/ankesörlü telefonla iletişim kuran, aralarında muvazzaf askerler ve terör örgütü yöneticisi siviller tespit edilmesi üzerine harekete geçmişti.

31 GÖZALTI

Savcılık, aralarında muvazzaf askerler ile bu kişilerden sorumlu sözde imamların da bulunduğu 38 şüpheli hakkında 1 Haziran'da gözaltı kararı çıkarmış, savcılığın talimatının ardından İstanbul merkezli 18 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Seçiniz...

text-ad
Son anket açılandı: Artık birinci parti ne AK Parti, ne de CHP! Son anket açılandı: Artık birinci parti ne AK Parti, ne de CHP! Kulislere bomba gibi düşecek iddia: ''CHP'den istifa edip başka bir partiye geçebilir'' Kulislere bomba gibi düşecek iddia: ''CHP'den istifa edip başka bir partiye geçebilir'' Meclis'te neler oluyor? 80'e yakın kişi hastanelik oldu Meclis'te neler oluyor? 80'e yakın kişi hastanelik oldu CHP kurultayı davasında yeniden görevsizlik kararı CHP kurultayı davasında yeniden görevsizlik kararı Yıllardır aradığı aşkı 12 yaş küçük sevgilisinde bulduğunu sanmıştı ama... Yıllardır aradığı aşkı 12 yaş küçük sevgilisinde bulduğunu sanmıştı ama... Oteller, pansiyonlar doldu; aynı şehrimiz bu sene de çadır kente dönüştü... Oteller, pansiyonlar doldu; aynı şehrimiz bu sene de çadır kente dönüştü... Kayıp olarak aranıyordu, cesedi bulundu! Karı-koca cinayeti itiraf etti Kayıp olarak aranıyordu, cesedi bulundu! Karı-koca cinayeti itiraf etti Türkiye'nin bir devi daha iflas bayrağını asıyor: Konkordato sürecinde toparlanamadı! Türkiye'nin bir devi daha iflas bayrağını asıyor: Konkordato sürecinde toparlanamadı! RTÜK Başkanı Şahin Halk TV, Sözcü TV ve Tele1'e kesilen cezaların nedenini açıkladı RTÜK Başkanı Şahin Halk TV, Sözcü TV ve Tele1'e kesilen cezaların nedenini açıkladı Ünlü futbolcu Diogo Jota'nın ölümünde kahreden ayrıntı Ünlü futbolcu Diogo Jota'nın ölümünde kahreden ayrıntı
Eda Taşpınar'ın üstsüz yaz tatili pozları ortalığı karıştırdı Eda Taşpınar'ın üstsüz yaz tatili pozları ortalığı karıştırdı Finansman yapmak için kredi kartı ile altın alıp satanlara tebligat yağmuru başladı Finansman yapmak için kredi kartı ile altın alıp satanlara tebligat yağmuru başladı Süper Lig'de fikstür çekildi: İşte derbi haftaları Süper Lig'de fikstür çekildi: İşte derbi haftaları Kaza geçiren kaçak Suriyeliler jandarmaya saldırdı: Yaralılar var! Kaza geçiren kaçak Suriyeliler jandarmaya saldırdı: Yaralılar var! Ünlü gazeteci-yazar Nihat Genç hayatını kaybetti Ünlü gazeteci-yazar Nihat Genç hayatını kaybetti Trafikteki yol verme kavgası cinayete dönüştü: Aracıyla ezmeye çalıştı! Trafikteki yol verme kavgası cinayete dönüştü: Aracıyla ezmeye çalıştı! CHP'li bir belediyeye daha ''yolsuzluk'' operasyonu CHP'li bir belediyeye daha ''yolsuzluk'' operasyonu İstifa sloganlarına tepki gösterdi, meydan dayağı attılar! İstifa sloganlarına tepki gösterdi, meydan dayağı attılar! İslam Memiş altın alınır mı, altın satılır mı diye soranlar için son sözünü söyledi! İslam Memiş altın alınır mı, altın satılır mı diye soranlar için son sözünü söyledi! Sahte diploma iddianamesinde Ekrem İmamoğlu için istenen ceza belli oldu Sahte diploma iddianamesinde Ekrem İmamoğlu için istenen ceza belli oldu