Ford Otosan İmalatçılarını Ödüllendirdi

Ford Otosan İmalatçılarını Ödüllendirdi

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan olarak 2015 yılında büyük başarılara imza attıklarını, bir önceki seneye göre...

İSTANBUL (AA) - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan olarak 2015 yılında büyük başarılara imza attıklarını, bir önceki seneye göre her segmentte pazarın üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ford Otosan açıklamasına göre, şirket bu yıl, 5. defa düzenlediği İmalatçılar Zirvesi Ödül Töreninde, ürettiği araçlarla dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde katkıları olan 10 imalatçısını ödüllendirdi.

Bu yıl "Hız Kesmeden" temasıyla düzenlenen törende açıklamalar yapan Yenigün, Ford Otosan olarak 2015 yılında büyük başarılara imza attıklarını, bir önceki seneye göre her segmentte pazarın üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ticari araç pazarında liderliği yeniden elde ettiklerini belirten Yenigün, "Ürettiğimiz araçlarla Ford’u, Avrupa’yı ticari araç liderliğine taşıdık. Bu başarımızda siz tedarikçilerimizin katkısı çok büyük. Otomotiv endüstrisi bir çok önemli trendin etkisinde. Sürdürülebilir büyüme için kendimizi sürekli yenilememiz ve geleceğe hazırlanmamız gerekiyor. Bu da, farklı ve inovatif bakış açılarını şirketlerimizde yaygınlaştırmakla mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yenigün, Ford Otosan olarak yeni bir vizyonla stratejik öncelikleri güncellediklerini dile getirerek, "Kapsamlı bir dönüşüm başlattık. Bu dönüşümü sizlerle birlikte başarıyla gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Ford Otosan olarak Türkiye’deki imalatçıların Ford’un global araç projeleri ve üretimi içerisinde daha fazla yer almasını istiyoruz. Önemli fırsatlar olduğunun farkındayız ve Ford ile birlikte bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bu konuda siz imalatçılarımıza çok iş düşecek" diye devam etti.


- "Tedarikçilerimizin kurumsallaşmayı öne koymaları gerekiyor"


Ford Otosan Satın Alma Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt ise Ford Otosan’ın yeni vizyonu çerçevesinde tedarikçilerin çok önemli bir yeri olduğunu anlattı.

Özyurt, "Birçok alanda karşılıklı iletişim ve iş birliğini daha da artıracağız. Tedarikçilerimizin küresel rekabette hız kesmeden ilerlemesi için kalite, teslimat ve maliyette rekabetçilik boyutlarının ötesine geçerek, kurumsallaşmayı ve sürdürülebilirliği öne koymaları gerekiyor. Ar-Ge, insan kaynağına yatırım ve eğitim, her alanda inovasyon, yeni teknolojileri kullanma ve üst düzeyde iş birliği, sürdürülebilir büyümenin anahtarı olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Törende Altın Yıldız Ödülü’ne layık bulunan Farba, Cavo ve Sa-Ba şirketlerine ödülleri, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen tarafından takdim edildi.

Gümüş Yıldız Ödülleri Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından Plascam, Axalta ve Formfleks'e verilirken, Bronz Yıldız’la ödüllendirilen CBI, Bant Boru ve ErMetal ödüllerini Ford Avrupa Satınalmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Werner Pütz'den aldı. Özel Teşvik Ödülüne layık bulunan Mubea ise ödülünü Ford Otosan Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt'tan aldı.


Etiketler otomotiv ford otosan