Füze yüklü kamyonları bıçakla durdular

Füze yüklü kamyonları bıçakla durdular

Ankara Polatlı'da halk, füze yüklü askeri kamyonların lastiklerini patlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Sokaklara çıkın" çağrısına uydu ve sokaklara döküldü. Geceyarısı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, sloganlar attı. Öfkeli bir grup da Topçu ve Füze Okulu’na yürüdü.

Polatlı dün gece sokak ve meydanlar protestocularla doldu. Camilerden sala okundu. Araç konvoylarıyla şehir içinde tur atan Polatlı halkı, klakson çalarak kalabalığı arttırdı.

Bu arada bir manga askerle Polatlı Çarşı Camii’ne gelen ve salanın sona erdirilmesini isteyen Yarbay rütbeli bir asker, buradaki görevlileri tehdit ederek mikrofonları kırdı.

fft16_mf7356167.jpeg

Camiyi kilitleyip imamı dışarı çıkaran subayın bu davranışı, kalabalığın öfkesini arttırdı. 100 metre yakındaki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi camiye yürüdü. Bunu haber alan  E-90 karayolunu kapatan halk, Ankara’ya gitmekte olan füze yüklü askeri kamyonları durdurdu. Bıçaklarla kamyonların lastiklerini parçalayan halk, yolu trafiğe kapattı. Füzelerin Polatlı’da bulunan 58. Füze Tugayı’ndan veya Topçu Okulu’na bağlı Acıkır kışlasından yola çıkarıldığı sanılıyor.

Bir ara askerlerin kapalı kasa kargo kamyonlarıyla başkente gittiği haberi duyuldu. Bunu duyan halk, hiçbir araca geçit vermedi. Sabah saatlerine kadar sokaklarda darbeyi protesto eden halk, sabah ezanı ile birlikte çarşı camiine gitti ve sabah namazı kıldı.