Gaffor Okkan cinayeti davasında yargılanmıştı; HÜDA Par'ın adayı oldu

Gaffor Okkan cinayeti davasında yargılanmıştı; HÜDA Par'ın adayı oldu
Güncelleme:

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan cinayeti davasında Hizbullah üyeliği ile yargılanan Ali Bilmez, HÜDA PAR’ın Diyarbakır Bismil’den belediye başkan adayı oldu.

HÜDA PAR‘ın Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt belediyeleri için yarışacak bazı adayları belli oldu. Buna göre, Diyarbakır Bismil belediyesi için yarışacak isim, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan‘ın 24 Ocak 2001’de 5 polis memuru ile birlikte şehit edilmesine ilişkin davada Hizbullah üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ali Bilmez oldu.

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın haberine göre Bilmez, 2001 yılında Diyarbakır 2 No’lu DGM’de görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Sabir Özdemir, Alaaddin Tonga, Fesih Güler ile birlikte hazır bulunmuştu.

15 yıl hapsi istenmişti

Hizbullah tarafından öldürülen Okkan cinayetinde Hizbullah üyeliğinden tutuklu yargılanan Ali Bilmez hakkında 15 yıla kadar hapis istenmişti.

İddianamede, Ali Bilmez hakkında TCK’nin 168/2. maddesi uyarınca 15’er yıl hapis cezası istenmişti. Okkan cinayeti sanıklarından Ali Bilmez mahkeme tarafından tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı.

 

(Kaynak)