Genç kadına ''Sonun Bergen gibi olacak'' tehdidi

Genç kadına ''Sonun Bergen gibi olacak'' tehdidi
Güncelleme:

Suç örgütü kurma iddiasıyla 119 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan E.D. (32), cezaevinden çıktığı gibi darp ettiği eski sevgilisi Şenay Ş.'yi sanatçı Bergen gibi yüzüne kezzap dökmekle tehdit etti. E.D. hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Şenay Ş., ''Dışarı ekmek almaya dahi çıkamıyorum'' dedi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen yıl ‘Döner Kardeşler’ adındaki suç örgütüne yönelik operasyonu sonrası 12’si tutuklu 28 kişi hakkında dava açılmıştı. Anılan davada kendisi 119 yıla kadar, ağabeyi T.D. ise 105 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan E.D. bu kez yeni bir soruşturma ile gündemde.

TAHLİYE GECESİ DARP

Hürriyet'in haberine göre E.D., Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dosyada geçen 17 Şubat’ta tahliye oldu. D., cezaevinden çıktığı gibi, aynı dosyada kapsamında yargılanan eski sevgilisi Şenay Ş.’nin, kızları ile yaşadığı eve gitti. D., tutuklu bulunduğu süreçte cezaevine telefon sokmadığı gibi, suç örgütü ile ilgili bildiklerini emniyete ve mahkemeye anlatacağını öğrendiği Ş.’yi evinde darp etmeye başladı.

ZORLA PARASINI ALDI

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre Ş., 3 yaşındaki kızının gözleri önünde saatlerce darp edildi. “E.D., başıma yumruk attı, boğazımı sıktı. Bu kişi bana, ‘sende silinmeyecek izler bırakır, kızını elinde alır seni de yaşatmam’ dedi” diyen Ş. ifadesinin devamında “Bana zorla telefonumu açtırdı. Banka şifrelerimi alarak, kızım için biriktirdiğim 36.500 lirayı, ailesine ait Sizinki E-Ticaret isimli şirkete gönderdi. Yine 5 bin lirayı da silah alımı için S. S. isimli bir kişiye gönderdi. Bu kişi, bir süre önce de bana kredi çektirerek 76 bin lirayı, yengesi B. D.’in hesabına göndertti. Kredi borcu da üstüme kaldı” dedi.

TETİKÇİLERİ TEHDİT EDİYOR

Ş.’nin başvurusu üzerine Büyükçekmece Aile Mahkemesi, D. hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verdi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ş.’nin şikâyeti üzerine, E.D. ve kardeşi Recep D. hakkında, ‘gasp’, ‘tehdit’, ‘darp’ ve ‘hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı. Şenay Ş., savcılık başvurusunda “E.D. beni tetikçilerine vurdurmak için plan yapıyor” diyerek, Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 28 isim arasında yer alan Hasan Hüseyin Ö. ile Yunus T.’nin kendisini sürekli tehdit ettiklerini söyledi.

"SONUN BERGEN GİBİ OLACAK" MESAJI
Öldürülme korkusu yaşayan Ş.’nin, hakkında 30 ayrı suç kaydı bulunan D.’e yönelik uzaklaştırma kararı aldırsa da önceki gün de ilginç bir mesaj paylaştı. D., sosyal medya üzerinde 14 Ağustos 1989’da yaşamını yitiren Bergen’in bir fotoğrafını paylaştı. “Benim sonum da Bergen gibi yapılmak isteniyor” diyen Ş., “Bir kadının, yüzü ile tehdit edilmesi kadar ağır bir durum olamaz. O paylaşımı gördüğüm günden beri ağlıyorum. Bu insanların yapısını biliyorum. Bana veya kızıma her türlü zararı verebilecek güçteler” diye konuştu.

Eşi Halis S.’nin, yüzüne kezzap attırması sonrası bir gözü kör olan Bergen, boşandığı eşi tarafından Adana Pozantı’da bıçaklanarak yaşamını yitirdi.

Hürriyet

Etiketler cezaevi bergen