Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Malatya’da Yapılacak

Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Malatya’da Yapılacak

Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan, Gençler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Malatya’da yapılacak.20-22 Şubat 2015 tarihlerinde Battalgazi Spor Salonu’nda yapıla...

Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan, Gençler Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Malatya’da yapılacak.

20-22 Şubat 2015 tarihlerinde Battalgazi Spor Salonu’nda yapılacak olan müsabakalara 81 ilden bine yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın en önemli kategorisinin Gençler kategorisi olduğunu belirterek, “Çünkü iki yıl sonra bu gençlerimiz A Milli takımında güreşecekler. Minik, Küçük, Yıldız kategorisinden sonra gençler seviyesine gelen sporcular artık A Milli takım adayları olarak mindere çıkacaklar” dedi.

Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek olan güreşçilerin bir taraftan Türkiye Şampiyonu olma mücadelesi verirken bir taraftan da önümüzdeki yılların A Milli Güreş takımına girmeye çalışacaklarını belirten Fındıklı, “Bu açıdan değerlendirildiğinde, Malatya’da yapılacak bu müsabakaların ne kadar önemli olduğu açıktır. Güreş Federasyonumuzun değerli başkanı Sayın Hamza Yerlikaya’nın şahsında federasyonumuzun yönetim kurulu üyelerine bu önemli organizasyonu Malatya’mıza verdiklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

İl Müdürlüğü olarak 20-21-22 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacak müsabakaların sorunsuz, eksiksiz ve başarılı bir şekilde geçmesi için çalıştıklarını belirten Fındıklı, “Başta Sayın Valimiz Süleyman Kamçı beye ve Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beye tüm imkanlarını seferber ederek yardımlarını esirgemedikleri için kendilerine tüm güreş camiası adına teşekkür ederim. Yeni inşa edilen Battalgazi Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan bu önemli güreş organizasyonuna tüm güreşsever halkımızı davet ediyor, iştirak edecek tüm takımlarımıza müsabakada görev alacak tüm hakemlerimize başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.