Güncelleme - Bir Günlük Bebeğin Nehre Atıldığı İddiası

Güncelleme - Bir Günlük Bebeğin Nehre Atıldığı İddiası

Adliyeye sevk edilen üç kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı - ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz ilçesinde yeni doğan bebeğin Ergene Nehri'ne atıldığı iddiasına ilişkin 3 kişi tutuklandı.

Müsellim köyündeki evinde dün doğum yaptığı belirtilen Ezgi D. (17), Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ezgi D. tedavi altına alınırken, doğum yaptığının tespiti üzerine polise haber verildi. Polislerce ifadesi alınan Ezgi D, hamileliğinin 7. ayında doğum yaptığını, erkek arkadaşı İbrahim Y'nin (22) bebeği Alacaoğlu köyü yakınlarında Ergene Nehri'ne attığını iddia etti. Bunun üzerine İbrahim Y, Ezgi D. ve annesi Gülşah D. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye çıkarıldı. Savcılıkça ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme, Ezgi D. ile İbrahim Y'nin "kasten öldürme", Gülşah D'nin ise "kasten öldürmeye yardım" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Ezgi D'nin hakimlik sorgusunda, İbrahim Y. ile 1,5 yıldır arkadaş olduklarını belirterek, hamile olduğunu sancılarının artmasıyla öğrendiğini söylediği belirtildi.

Bebeği annesi Gülşah D'nin yardımıyla banyoda doğurduğunu dile getiren şüphelinin, İbrahim Y'nin poşete koyarak teslim ettiği bebeği nehre attığını anlattığı bildirildi. Ezgi D'nin, rahatsızlığı üzerine hastaneye başvurunca olayın duyulduğunu söylediği kaydedildi.

İbrahim Y'nin ise kız arkadaşının hamile olduğunu bilmediğini öne sürerek, bebeğin olduğu poşeti Ezgi D'den aldıktan sonra bir gün depoda beklettiğini, ardından da nehre attığını belirttiği öğrenildi. Şüphelinin pişman olduğunu dile getirdiği aktarıldı.

Gülşah D'nin de bebeğin yaşadığına ilişkin herhangi bir belirti görmediğini öne sürerek, suçlamaları reddettiği belirtildi.

Bu arada, bebeğin atıldığı belirtilen Ergene Nehri'nde AFAD ekiplerince başlatılan arama çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamadı.