Hafta sonu hava nasıl olacak ? Meteoroloji'den son tahmin

Hafta sonu hava nasıl olacak ? Meteoroloji'den son tahmin
Güncelleme:

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İstanbul'da pazar günü kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı az bulutlu, doğusunun ise zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgarın batı ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

HAFTA SONU HAVA DURUMU

Haftasonu için tatil planı yapan İstanbullulara Meteoroloji'den uyarı geldi. 17 Mart Cumartesi günü parçalı açık güneşli bir hava beklenirken, 18 Mart Pazar günü kuvvetli yağışların olması bekleniyor.

YURT GENELİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre; Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bu gece ve yarın (Cumartesi)sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

AA