Hatay ve Adana'nın ardından bir ilimiz daha güne depremle uyandı

Hatay ve Adana'nın ardından bir ilimiz daha güne depremle uyandı
Güncelleme:

11 ilimizi yerle bir edip, 45 binden fazla canı yitirmemize yol açan deprem fırtınası sonrasında Türkiye yeni güne de depremle uyandı. Dün akşam önce Hatay, ardından Adana'da meydana gelen depremlerin ardından Bingöl'de de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından 11 ilde sarsıntılar devam ediyor.

AFAD'ın aktardığına göre, saat 07.57’de merkez üssü Bingöl’ün Solhan ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde meydana geldiği öğrenildi.

Son olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 07.57’de merkez üssü Bingöl’ün Solhan ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin yaklaşık 13 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadığı öğrenildi.

Hatay gece yarısı sallandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre; saat 23.49’da merkez üssü Hatay’ın Payas ilçesi Akdeniz açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 5.39 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi. Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açıp açmadığının tespiti için ekipler, çalışma başlattı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, “İskenderun Körfezinde saat 23:49’da meydana gelen ve Hatay ilimizde de hissedilen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

Adana sabaha karşı sallandı

AFAD'ın son depremler listesinde ise bir deprem saat 03.18'de Adana'nın Saimbeyli ilçesinde meydana geldi.
10.27 kilometre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğü 3.5 olarak ölçüldü.

Yine Adana Saimbeyli'de saat 02.24'te 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 8.46 km olarak ölçüldü.