HDP'ye terör operasyonları: 156 gözaltı

HDP'ye terör operasyonları: 156  gözaltı

Çok sayıda ilde HDP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 156 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Ankara, Adana, Manisa, Hakkari, Gaziantep ve Mersin'de HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonlarda 156 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda HDP'nin İstanbul İl Başkanlığı ile bazı adreslerde arama yaptı.

Operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

ANKARA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi. 

Aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ADANA

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, sabahın ilk saatlerinde HDP'li il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarının evlerine operasyon düzenledi. Özel Harekat, KOM ve Asayiş Şube ekiplerinin de katıldığı operasyona, polis helikopteri havadan destek verdi. Direnişin yapılabileceği kritik adreslere Özel Harekat timleri ile giden ekipler, açılmayan kapıları koç başlarıyla kırarak girdi. Çok sayıda adreste arama yapan ekipler, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural ile ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MANİSA

Alınan bilgiye göre, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı A.E, HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. gözaltına alındı.

MERSİN

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın de arasında olduğu bazı isimlerin de arandığı öğrenildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda eylem ve faaliyette bulunan 52 kişinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlediği belirtildi. 

Bu kapsamda, HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra terör örgütünü destekleyen bazı derneklerin yöneticileri, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yaparak, Cumhurbaşkanına, kurumlara ve güvenlik güçlerine hakaret eden, asılsız suçlamada bulunduğu belirlenen kişilerin de olduğu 36 kişinin eş zamanlı operasyonla gözaltına alındığı kaydedildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan çalışmalar sonucu bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

HAKKARİ

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri kentte bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda HDP il yöneticisi  Evin Konur ve eski DBP İl Başkanı  Zübeyde Bor gözaltına alındı.

AA