Hırsızlığa sıradışı beraat

Hırsızlığa sıradışı beraat

İstanbul'da yaşanan bir hırsızlık olayında mahkemenin verdiği beraat kararı şaşırttı..

İstanbul'da 19 Mart’ta Marmaray’ın Ayrılıkçeşme durağında 2 erkeğin önlü arkalı ve göz teması kurarak Kartal-Kadıköy metrosuna yönelmelerinden şüphelenen Güven Timleri, ikiliyi takibe aldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre metrodan Ünalan durağında inen 2 kişi, bir alışveriş merkezinde gözden kayboldu. Dışarı çıktıklarında durdurulan Gürcistanlı Z.N. ve S.K.’nın laptop çantasında bazı ürünler bulundu. Karakoldaki üst aramasında 3 ayrı mağazadan bir çift ayakkabı, gömlek, pantolon, kemer ve bir tişört çıktı. Şüpheliler fatura gösteremeyince, mağazalarla yapılan görüşmede eşyaların çalındığı anlaşıldı. Ancak şüphelilere ilişkin görüntü bulunamadı. Z.N., ‘aldıklarının parasını vermeyi unuttuğunu’ söyledi.

MAKUL ŞÜPHE KOŞULU

Z.N. ve S.K. hakkında İstanbul Anadolu 48’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘hırsızlık’tan açılan davada, dün karar çıktı. Hâkim Nuh Hüseyin Köse,  “Gündüz vakti şahısların peş peşe yürümesi ve birbirlerine bakması, ‘makul bir şüphe’ olmayıp çantadan elde edilen deliller hukuka aykırı bir şekilde yapılan aramaya dayalıdır” diyerek beraata hükmetti.