İçişleri Bakanlığı'ndan THK'ya inceleme

İçişleri Bakanlığı'ndan THK'ya inceleme
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, Türk Hava Kurumu'nda 2010 - 2018 yılları arasında savcılığa yansıyan ve raporlara konu olan tüm iddiaları incelemek üzere müfettiş görevlendirdi.

Bahreyn merkezli bir firma, THK’den 1 yıl süre ile jet kiraladı. Pilotu dahil yapılan kira anlaşması ile jeti Dubai’ye götüren firma, turizm ve kumar cennetleri arasında mekik dokuyan Arap şeyhlerine hizmet etti. Ancak geçen sürede firma, THK’ye ödeme yapmadı.

Jeti 1 yıl boyunca kiralayan firmanın borcu 1 milyon doların üzerine çıktı. THK yetkilileri ise jeti geri çağırmadığı gibi kiralayan firma ile ilgili adli işlemleri başlatmadı. THK’de yönetim değişikliğinin ardından gelen yeni yönetim, Bahreyn merkezli İntraco adlı firma ile ilgili dava açtı.

Eski yönetimle ilgili de kiralanan jetin parasının takip edilmemesi, uluslararası saygın birçok firma varken jetin vergi cenneti offshore merkezlere kayıtlı bir firmaya kiralanması ve alacak takibi yapılmaması başlıklarında suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık inceleyecek

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun THK'de yaşanan bu usulsüzlükleri gündeme getirmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı iddiaların incelenmesi amacıyla müfettiş görevlendirdi. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, dün THK binasına giderek yeni yönetimle temas kurdu.

Şok iddia: ''THK'nın içi işte böyle boşaltıldı''Şok iddia: ''THK'nın içi işte böyle boşaltıldı''