İğrenç haber İzmir'den geldi: Kız çocuklarına cinsel işkence!

İğrenç haber İzmir'den geldi: Kız çocuklarına cinsel işkence!
Güncelleme:

İzmir'de yaşları 9 ile 13 arasında değişen kız çocuklarına yaşıtları tarafından yapıldığı iddia edilen cinsel istismarla ilgili olarak işlem başlatıldı.

İzmir'in Konak ilçesinin Tepecik semtinde yaşananlar bir anda gündeme oturdu. Yaşları henüz 9 ile 13 yaş arasında değişen ve kızlardan oluşan bir grup, yaşıtları olan A.'yı 15 gün boyunca işkenceler yaparak kayıt altına aldı.


CİNSEL İÇERİKLİ FİLM İZLETTİRİP DARP ETMİŞLER
İddialara göre; yaşıtları A.'yı her defasında tehdit ederek evlerine davet eden bir grup kız arkadaş; cinsel içerikli film izlettirip, "Hadi kız kıza sevişelim” diyerek cinsel istismarda bulundular. Aynı zamanda A.'yı darp ettiler.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞLER
Akranları tarafından taytı, iç çamaşırı kesilen, saçları çekilerek koparılan, eğlence olsun diye havuza atılan, üzerine çamaşır suyu dökülen, uyuşturucu verilip çıplak fotoğrafları çekilen A'nın annesi isyan etti.

Oda Tv'ye konuşan acıllı anne "Ailelerin bir özür dilemeyi bile çok gördüğünü adalet söz konusu biz olunca nedense işlemediğini görüyorum. Bu acıya dayanamıyorum" dedi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ, AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddialar bir anda gündem yaratırken, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

 Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "13.09.2023 tarihinde gelen ihbarla inceleme başlatılmıştır. İncelemeler sonucunda mağdur kız çocuğuna yönelik danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbir kararları, suça sürüklenen üç çocuk hakkında ise danışmanlık ve sağlık tedbir kararları alınması uygun görünmüştür" denildi.

Bakanlık, ayrıca söz konusu görüntülere de erişim engeli getirildiğini belirtti.

İşte Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklama:

Bazı basın yayın organlarında "Akran zorbalığı sınır tanımıyor...” başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasın uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan görüntüler ile ilgili 13.09.2023 tarihinde bakanlığımıza gelen ihbar üzerine ivedilikle İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ailelere yönelik inceleme süreci başlatılmıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda, mağdur kız çocuğuna yönelik danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbir kararları, suça sürüklenen üç çocuk hakkında ise danışmanlık ve sağlık tedbir kararları alınması uygun görülmüştür.
Çocuğun üstün yararı gereğince İzmir İl Müdürlüğümüz tarafından olaya dair basına yansıyan video görüntülerine erişim engeli talep edilmiştir.

Bakanlık olarak davaya müdahil olarak, hukuki süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI