Irak'ın kuzeyinde PKK'ya darbe üstüne darbe

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine başlatılan Pençe Harekatı'nda toplam 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesine düzenlenen hava harekatında 4 terörist öldürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019 tarihinde başlayan ve planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Pençe Harekatı’nda 5 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu”

PKK HEDEFLERİ İMHA EDİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde devam eden 'Pençe Harekâtı' ile ilgili bilgiler paylaştı. Açıklamada, "Irak kuzeyi Hakurk bölgesindeki 'Pençe Harekâtı'nda toprağa gömülü 2 varil içerisinde binden fazla doçka mühimmatı ile bir BKC makinalı tüfeği ele geçirildi. Hakurk bölgesinde devam eden 'Pençe Harekâtı'nda, Hava Kuvvetlerimiz de gece gerçekleştirdikleri harekâtla PKK’lı teröristlere ait hedefleri başarıyla imha etti" denildi.

Irak'ın kuzeyinde PKK'ya darbe üstüne darbe - Resim : 1

HAVA HAREKATINDA 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde 4 PKK'lı terörist ve bir doçka uçaksavar silahı, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Avaşin Basyan bölgesine hava harekatı düzenlendi.

Operasyon kapsamında yerleri belirlenen 4 PKK'lı terörist ve bir doçka uçaksavar silahı, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

DHA