İş Bankası'ndan emekliye rekor promosyon

İş Bankası'ndan emekliye rekor promosyon
Güncelleme:

Türkiye'nin dev bankası Türkiye İş Bankası 31 Aralık 2022'de sona eren promosyon süresini 31 Mart'a kadar uzattı. İşte İş Bankası'nın emekli promosyon tutarları...

Türkiye'nin en çok müşteri sahip özel bankası olan İş Bankası, emekli promosyonlarında kampanyanın 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada alınan maaşa göre verilecek promosyonlar aktarılmış olsa da birkaç gün içerisinde açıklanacak emekli zammının ardından promosyon tutarlarında da değişiklik yapılacak. 

2.5 milyon EYT'linin de emekli sistemine dahil edileceği düşünüldüğünde, bankalar emeklileri müşterisi yapabilmek için 20 bin liraya varan promosyon tutarlarını gözden çıkaracak.

Şubat ayına kadar beklemek istemeyen vatandaşlar, şu an İş Bankası'nın kampanyasından faydalanarak 7500 TL promosyon hakkından yararlanabiliyor. Geçtiğimiz sene promosyondan yararlanan vatandaşlar ise, Şubat ayında promosyonlara yapılacak zamlardan sonra aradaki farkı bankalarından temin edebilecek.

Emekli maaşları her ne kadar Ocak ayında netleşecek olsa da, EYT'liler ilk maaşlarını Şubat ayında alacak. Bu nedenle bankaların yeni promosyon zamları üzerine yapacağı çalışmanın Şubat ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

En düşük emekli maaşının 5500 lira olması tahmin edilirken, bu maaşa sahip müşterilere en alt promosyon olan 10 bin TL ödenecek. 

Maaşlar yükseldikçe artacak olan emekli promosyonları 20 bin TL'ye kadar ulaşacak.