İstanbul Üniversitesi'nde şantaj, tehdit ve taciz soruşturması

İstanbul Üniversitesi'nde şantaj, tehdit ve taciz soruşturması
Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi tarafından, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Ş.K. isimli kadın akademisyenin odasını basarak hem sözlü tacizde bulunduğu hem de tehdit ettiği iddia edilen an ve tehditler savuran profesör doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. B.A. hakkında, kadın akademisyenin odasını basıp tehditte bulunduğu için soruşturma başlatıldı.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde görevli Prof. Dr. B.A., Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde eski doktora öğrencisi de olan kadın akademisyen Ş.K.’nin odasını basıp, “Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” diyerek tehdit etti.

İkili arasında yaşanan tartışma sırasında B.A., odada bulunan eşyalara da zarar verdi. Olayı duyanlar durumu üniversite güvenliğine ve polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, B.A.'yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Burada ifadesi alınan B.A., işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

B.A.’nın çalıştığı İstanbul Üniversitesi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, B.A. hakkında üniversite tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ‘tüm tedbirlerin alındığı’ belirtilerek, “Süreç, hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.