İstanbullu için trafik çilesi başlıyor

İstanbullu için trafik çilesi başlıyor

Bir çok ilde etkili olan lodos deniz ve kara trafiğini de etkiledi.

Pek çok ilde etkili olan şiddetli lodos, özellikle Marmara'da hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da Şehir Hatları ve Deniz Otobüsü seferlerinde iptaller yaşanırken, mesai bitimi ile birlikte yüzbinlerce çalışanı eve dönüş çilesi bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Operatörü Murat Kazanasmaz da sürücüleri akşam trafiğine karşı uyardı.

Marmara’da etkili olan lodos vapur ve deniz otobüsü seferlerini etkiliyor.

Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamaya göre; Kadıköy - Beşiktaş, Eminönü - Kadıköy, Üsküdar - Beşiktaş , Kabataş - Kadıköy - Adalar seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ise tüm iç hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

İDO’nun Sirkeci - Harem araba vapurlar seferleri de iptal oldu.

İDO’nun iptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri ise şöyle:

13:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
13:45 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
14:00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
14:00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
14:10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
14:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
14:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
15:00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü
15:15 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
15:15 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
15:45 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
15:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü
18:40 Kadiköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Operatörü Murat Kazanasmaz da sürücüleri bir tweet'le akşam trafiğine karşı uyardı.

HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodos, Türk Hava Yolları'nda iki gündür sefer iptallerine neden olurken Atatürk Havalimanı'na inmeye çalışan Aegean Hava Yolları'na ait bir uçak yan rüzgar nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Atina-İstanbul seferini yapan Aegean Hava Yoları'na ait uçak, Atatürk Havalimanı'na Ataköy yönünden iniş için alçalırken bir anda yan rüzgarların etkisine maruz kaldı. Uçağın pilotu son anda inişten vazgeçerken pisti pas geçme anı kameralara yansıdı. 

DALGALAR FON OLDU

Lodos ulaşımda aksamalara neden olurken, bir çok kişi de İstanbul sahillerini fotoğraf stüdyosuna çevirdi. İstanbullular Lodos fırtınasının köpürttüğü Boğaz ve Marmara Denizi'ni arkasına alıp selfie çekti.

Gece saatlerinde başlayan lodos gündüz etkisini artırarak sürdürdü. Bu nedenle Zeytinburnu, Cankurtaran ve Kabataş sahillerinde zaman zaman eşine ender rastlanacak yükseklikte dalgalar ve o dalgaların sahile vurmasıya ortaya çıkan manzara oluştu. Sahilde yürüyen İstanbullulardan bazıları 3 - 4 metre yüksekliğe tırmanan sulardan kendilerini korumaya çalışırken, bazıları da  bunu "kayda geçecek anı" olarak değerlendirdi. Marmara Denizi ve İstanbul Boğazını arkasında alıp selfie çekenlerin sayısı bir hayli fazlaydı.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların ülke genelinde etkili olacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yağışların, Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Çanakkale, Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu'nun kuzey ve Doğusu ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta çevreleri, Adana'nın kuzey ilçeleri, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( Ani sel, Su Baskını, Yıldırım, Heyelan, Ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.