İstanbullular dikkat: Artık kar yağmayacak

İstanbullular dikkat: Artık kar yağmayacak
Güncelleme:

Uzmanlar tarafından İstanbul'a artık kar yağmasının beklenmediği tarih verildi.

Türkiye'de son dönemde hızla değişen iklim vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul'da bu sene kar yağmaması vatandaşlar bir hayli korkutmuştu. 

Uzmanların asıl verdiği yeni bir tarih insanların ürkmesine neden oldu. Uzmanlar asıl İstanbul'da bundan sonra hiç kar yağmayacak tarihi verdi. Korkunç tarihi duyanlar adeta ağladı. 

Gelecek yıllarda İstanbul'da kar yağışının beklenen bir sürpriz haline gelebileceğini dile getiren Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Gittikçe kar yağışı azalıyor. Her yağan kar yağışı biraz daha sürpriz olacak. İstanbul'un normali artık bu ya da buna benzer bir hava. Bundan sonra artık Nisan başı gibi yazlık kıyafetleri giyeceğiz, böyle devam edecek. Kar yağarsa 'Ne kadar güzel sürpriz oldu' diyeceğiz. Son 5 yıl veya 10 yıl içerisinde değil, bu yavaş yavaş bu hale gelen bir durum. 1980'den bugüne baktığımız zaman düşen kar miktarı azala azala bu seneyi buldu, yani hiç kar yağmadı. Daha önce de hiç kar yağmadığı oldu mu, oldu. Yalnız bu gittikçe artacak. 2000 yılında kar yağması sürpriz değilken, 2030 yılında İstanbul'a kar yağması sürpriz olacak" dedi.

Etiketler kar kar yağma istanbul