Kaç kişi bağımsız milletvekili olacak ?

Kaç kişi bağımsız milletvekili olacak ?

Araştırma şirketinin son verilerine göre kaç bağımsız milletvekili olacak ?

Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici son anketini açıkladı, Ağrı İli genelinde sosyal,  ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 1 – 4 Nisan 2015 tarihlerinde, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Ağrı Genelinde 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 5.000 katılımcıyla,hanede Kantitatif Araştırma/ yüz yüze görüşme metoduyla bu araştırmayı Gezici Araştırma aylık kamuoyu yoklaması amacıyla yapmıştır.
 
Örneklemin seçilmesinde, tesadüfi örnekleme yönteminden tabakalı örnekleme yöntemi kullanılıp, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.
 
Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında  çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir. Araştırmanın hata payı güven aralığı sınırları içerisinde % 1,5’dir.
 
7 Haziran 2015 seçimlerinde 550 milletvekili halkı temsilen mecliste olacak. 8- 9 milletvekili siyasi partiden seçilmeme ihtimali oldukça yüksek. 8-9 milletvekili Türkiye genelinde bağımsız olarak genel seçimlerden seçilerek milletvekili olacak.

Örneğin Ağrı da sorduk¸ Ağrı da Kime oy verirsiniz sorusuna ilişkin dağılımda; % 45’i HDP seçeneği ile ilk sırada yer alırken bunu % 30,5’i AKP takip etmiştir. % 16,7’si Cemal Kaya’yı tercih etmiştir.