Kar yağışı ve soğuk hava tüm Türkiye'yi saracak ! İşte 5 günlük hava durumu

Kar yağışı ve soğuk hava tüm Türkiye'yi saracak ! İşte 5 günlük hava durumu
Güncelleme:

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bugün ülke genelinde yağmur bekleniyor. Bu gece saatlerinden itibaren sıcaklıklar düşecek, Türkiye kar yağışının etkisi altına girecek. İstanbul'da sıcaklıkların 10 derece birden azalacağı, kar yağışının 3 gün süreceği tahmin ediliyor.

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyereden sıcaklıklar bu geceden itibaren hızla düşecek ve yerini kar yağışına bırakacak. Çok kısa sürede 10 derece birden düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte güney kıyılar hariç birçok noktada kar görülecek.

3 GÜN SÜRECEK

Bu geceden itibaren etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası kendisini 3 gün boyunca hissettirecek ve pazar gününden itibaren sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

BUGÜN SAĞANAK YARIN KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu ile gece saatlerinden itibaren İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Marmara ve Ege ile Antalya’nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yarın ise bölgenin büyük bölümünde kar bekleniyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...