Kaymakamdan esnafa: ''Biz tutanağı tutalım da...''

Güncelleme:

Zonguldak’ta bir eczaneye kaymakam tarafından baskın yapıldı. Baskında eczane çalışanlarına sırada maske takmadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. Vali videoda maskeli oldukları görülen çalışanların itirazlarını dinlemeden eczaneden ayrıldı.

Eczane çalışanlarının yan yana ve maskesiz oldukları için tutanak tutulmasını isteyen Zonguldak Ereğli Kaymakam’ı çalışanların itirazlarını dinlemedi bile. Sadece su içtiklerini ve eczanede çalıştıklarını belirten çalışanlar videoda da maskeli bir biçimde otururken görüntüleniyor.

 Kaymakam ise bu itirazları dinlemeyip, “tutanağı tutun bana getirin” dedi. Çalışanların itirazının sürmesine aldırış etmeyen Ereğli Kaymakam’ı eczaneden ayrılırken de “siz itirazınızı yaparsınız” ifadelerini kullanıyor. Boş vakitte çay içip sohbet ettiklerini söyleyen eczane çalışanları kendilerine yapılan muamele karşısında tepki gösterdi.

 ‘CEZA ŞOV YAPAN BİR DEVLETİMSİ’

Yazar Evren Barış Yavuz görnütülere, “Tıka basa dolu kongreler, mitingler, protokol cenaze törenleri orada dururken, ceza şov yapan bir devletimsi” ifedeleriyle tepki gösterdi.