Kazanan baro başkanları oldu: Anıtkabir’e gidiliyor!

Kazanan baro başkanları oldu: Anıtkabir’e gidiliyor!
Güncelleme:

Türkiye'nin tüm illerinden Ankara’ya yürüyen ancak kente girişlerine izin verilmeyen baro başkanları bugün Anıtkabir'e gidecek.

Ankara'da avukatlara yürüyüş izni verilmemesi sonrası anlaşma sağlandı. CHP Eski Genel Sekreteri ve Barolar Birliği eski Başkanı Önder Sav ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki müzakereler sonuç verdi. Yapılan anlaşma ile avukatlar toplu olarak 200 metre yürüdükten sonra arabalar ile birlikte Anıtkabir'e gidecek.
AK Parti ve MHP’nin Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara’ya 300 metre kala Eskişehir Yolu üzerindeki şantiyenin önünde geceyi geçirdi.

YERE DÜŞÜRÜP GÖZALTINA ALDILAR

Polis barikatları arasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin sabah gözaltına alındı. Baro başkanları “Başkan gelemedi, o yüzden onu yolladı. Niye almıyorsunuz” diye tepki gösterdi ancak yere düşürülen Şahin polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

SAKARYA BAROSU DESTEĞE GELDİ

Dün Ankara girişinde durdurulan baro başkanları geceyi sağanak altında bekleyerek geçirmek zorunda kaldı. Sakarya Yönetim Kurulu da baro başkanlarıyla dayanışmaya geldi.

‘ELDEN ELE YAYILACAK BU UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ’

Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, “Aramıza kurulan barikatlar omuz omuza durmamıza engel olamıyor. Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyeleri barikatların ardından Baro Başkanlarına İzmir Marşıyla destek veriyor. Bu her şeye değer. Direneceğiz. Desteğe gelen meslektaşlarla ve yoldan geçerken korna ile destek veren yurttaşlarla aramıza kat kat bariyerlerden sonra şimdi de araçlardan duvar ördüler. Sanıyorsunuz ki bunu kimse görmeyecek. Elden ele yayılacak şimdi bu utanç görüntüleri.” sözleriyle o anları aktardı.

Seçiniz...