Kedi Maması Alırken Uzmanlar Nelere Dikkat Etmenizi Öneriyor?

Kedi Maması Alırken Uzmanlar Nelere Dikkat Etmenizi Öneriyor?
Güncelleme:

Beslenme konusu sadece insanlar değil hayvanlar için de önemli hayati öneme sahiptir. Bu konuya bilimsel bir yaklaşım ile eğilmek, bu konuda işimizi şansa bırakmamak manasına geliyor.

Kedinizi ister kuru kedi maması isterseniz de konserve kedi maması ile besliyor olun, çok farklı çeşitlerde alternatifleriniz mevcuttur. Bu yüzden kedi maması alırken uzmanlar nelere dikkat etmemizi öneriyor konusu oldukça önemlidir.

 Kedi Maması Seçimini Etkileyen Faktörler

 Kediler ailemizin bir parçası olduğundan beslenmeleri konusundaki baş sorumluluk sahiplerine ait. Bu yüzden uzmanların kedi maması alırken dikkat etmemiz gereken tavsiyeleri şunlar:

  • Kedilerin yaşam evreleri: Yavru kediler ve yetişkin kedilerin farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Kedi maması alırken etiketindeki yaşam evreleri açıklamasını kontrol edin. Burada özellikle yavru kediler içindir veya yetişkin kediler içinden ibareleri yer alır. Eğer tüm yaş kediler için dengeli beslenme yazıyorsa, yavru ve yetişkin kediler için sakıncası bulunmaz.
  • İçeriği (kokusu, protein oranı, yağ türü ve doğal oluşu): Mamanın içeriğinde somon, kuzu, sığır, tahıl ve tavuk gibi birçok besin öğesi yer alır. Önemli olan, kedinizin bu mamayı yerken sağlığına fayda sağlamasıdır. Eğer kedinizin alerji ve sindirim sorunu gibi çeşitli sağlık sorunları varsa, alacağınız mamanın bu konuda faydalı olmasına özen göstermelisiniz.
  • Doğal olması: Bazı kuru kedi mamaları, çeşitli kimyasallar ile kokusu arttırılarak daha lezzetli hale getirilmeye çalışılır. Bu durumda kedinizin bu mamaları yiyor olması, yanlış bir algı uyandırabilir. Aldığınız mamaların doğal olup olmadığını merak ediyorsanız, bağımsız kuruluşların test raporlarına bakabilirsiniz.

Evcil dostunuzun beslenme programına en uygun ürünleri uygun fiyatlarla Zoo.com.tr ‘den alabilirsiniz.

Etiketler advertorial