Korgeneral Talu Karargah'ta odasına saklanmış !

Korgeneral Talu Karargah'ta odasına saklanmış !

Darbe gecesi Genelkurmay Kararagahı'ndaki en üst rütbeli subaylardan olan Korgeneral İlhan Talu, odasına saklandığını söyledi.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı'nda bulunan en üst rütbeli subaylardan olan dönemin personel başkanı Korgeneral İlhan Talu ifadesinde, odanın kapısını kilitleyip olayların yatışmasını beklediğini söyledi.

"CUMARTESİ SAAT 13.00'E KADAR ODAMDA BEKLEDİM"

Habertürk'ten Feviz Çakır'ın haberine göre darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını anlatan Talu, "Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00'de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00'e kadar odamda bekledim" dedi.

"AÇIKLAMA YAPSAM BENİ ETKİSİZ HALE GETİRİRLERDİ"

Talu, "Karargâhtaki en üst rütbeli subaydınız, neden 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar gibi televizyona bağlanıp tepki göstermediniz?" sorusuna, "Açıklama yaparsam beni odamda etkisiz hale getirirler diye bu açıklamayı yapmadım" diye yanıt verdi.

"FETHULLAHÇI ASKERLERİN YAPTIĞINI DEĞERLENDİRDİM"

Darbe girişiminin ardından tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Talu, ifadesinde "Odamda televizyonda olayları izlerken darbe girişimi olduğunu anladım. Olayları, Silahlı Kuvvetler'in içine sızmış Fethullahçı askerlerin yaptığını değerlendirdim" dedi.

Habertürk