Mezarı başında isyan etti !

Mezarı başında isyan etti !

2006 yılında Danıştay binasına yapılan saldırı hayatını kaybeden 2’nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi isyan etti.

17 Mayıs 2006’da Danıştay binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden 2’nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin mezarı başında anıldı. Eşi Sema Özbilgin, “9 yıldır aynı yerdeyiz. Ne dava bitti ne katilin cezası belli” diye isyan etti.

Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, mezarı başında anıldı.
     
Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anma törenine, Özbilgin'in eşi Sema ile oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin, ailenin yakınları, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Danıştay Başsavcısı Mehmet Rıza Ünlüçay ve Danıştay üyeleri katıldı.
     
Özbilgin'in mezarına karanfil bırakan Güngör, Danıştay'a düzenlenen saldırının acısını hala yaşadıklarını belirterek, ailenin acısını paylaştığını ifade etti. Güngör, böylece acıların tekrar yaşanmamasını dilediğini söyledi.
     
Mustafa Yücel Özbilgin'in mezarı başında ayrıca Kur'an-ı Kerim okundu, mezara kırmızı karanfiller bırakıldı.

‘Bitmeyen bir dava’

Mezar başında yapılan anmanın ardından ise Yücel Özbilgin’in eşi Sema Özbilgin’e Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'a konuştu. İlerlemeyen yargının işleyişini eleştiren Sema Özbilgin, tetikçinin cezasını onamak yerine bozmalarının davayı uzattığını belirterek ,”Bozma kararının gerekçesi Ergenekon soruşturmasıydı. Dosya oraya gittikten sonra, bitmeyen bir davayla karşı karşıya kaldık. Gelinen aşamada 9 yıl doldu ama aynı yerdeyiz. Dosya Yargıtay’da. Beklemekten başka bir şey yok ama yaşananları Allah’a havale ediyorum” dedi.