MHP'den istifa etmişti; saldırıya uğradı!

MHP'den istifa etmişti; saldırıya uğradı!
Güncelleme:

MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine tepki göstererek partisinden istifa eden MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, katıldığı bir televizyon programında saldırıya uğradı.

Yeniçağ'ın haberine göre, 50 kişi olduğu bilgisi verilen grup program sunucusu gazeteci Azim Deniz ve konuk olan Sedat Kılınç'ı darp etti.

Yaşananları anlatan gazeteci Azmi Deniz, "Şu anda Deniz Postası TV’de canlı yayında olacaktık. Burada iş insanı ve Kocasinan Belediyesi bağımsız meclis üyesi Sedat Kılınç misafir edecektik. Ülkü Ocakları’na üye yaklaşık 50 kişilik bir grup, stüdyoyu bastı. Stüdyonun içerisinde beni darp ettiler, Sedat Kılınç’ı çok şiddetli bir şekilde darp ettiler ve Sedat Kılınç’ı kaçırdılar. Stüdyodan adam kaçırdılar" dedi.

"RÖPORTAJ VERMEYECEKSİN DEDİLER"

Hastanede tedavi altında olan Sedat Kılınç, Halk TV canlı yayınına telefonla bağlandı. Kılınç, yaşananları şöyle anlattı:

"Şu anda hastanedeyim. Ben şu anda iyiyim. Beni televizyon programına davet ettiler. O programa katılmak için gittiğimde yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradım. Alçakça bir saldırı oldu. Ülkücülük ile alakası olmayan 100 kişilik grup alçakça bir saldırıda bulundu. Bunların kim olduğunu bilemiyoruz. 100 kişilik bir grup böyle bir saldırıda bulundular. Emniyet güçleri araştırıyor. Kim olduğunu bulacaklar. Darp olayı önce televizyonda, sonra aşağıda saldırı oldu. Daha sonra aracıma binerek hastaneye geçtim. Çok kalabalıklardı. 1-2 gün önce partiden istifam olmuştu. Akabinde röportajlarım olmuştu. Tekrar röportaj vermemi istemediklerini söylediler. ‘Röportaj vermeyeceksin' dediler."

Baki Ersoy'un disipline sevk edilişinin ardından yaptığı açıklamalara ilişkin Kılınç, “Ben Baki Bey’in disipline sevk edilmesinden sonra bunun doğru olmadığını düşünerek istifamı açıkladım. Olay bu kadar. Küçük bir eleştirisi oldu ülkenin ekonomik durumuyla alakalı, disipline sevk edildi. Ben bu olaydan rahatsız oldum istifa ettim” dedi.

TELE 1’den Ali Çadırcı’ya konuşan Kılınç, hastanede tedavi işlemlerinin sürdüğünü, kendisini MHP’li olarak tanıtan onlarca kişi tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek" açıklamasının ardından tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti.