''MOSSAD casusu'' davasında 7 sanığa tahliye

''MOSSAD casusu'' davasında 7 sanığa tahliye
Güncelleme:

İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) ile bağlantılı oldukları ve bilgi sızdırdıkları iddiasıyla ''casusluk'' suçundan yargılanan 7 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8'inci celsesi görülen duruşmaya, 11 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. İfadesi alınan sanıklar suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gassan Saade, Mohammed H. Barzaq, Raed Ghazal, A Kemal N.S. Ashour, Ahmed A. M. Alsoudı, Alaeddın A. Hamada, Mohammed S.A. Qahman'ın tahliyelerine ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

6 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM

Mahkeme heyeti sanıklar Abdulhakım Alzaamıl, Abdulkadır Barakat, Abdelrahman Abunawah, Mohammed I.a Salhab, Ibrahım H.I Barzaq ve Raed A.A. Ashour'un ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Ahmad Zaid isimli şahsın İsrail Gizli Servisinin saha sorumlusu olduğu, olay tarihi itibariyle Almanya'da bulunduğu, İsrail Gizli Servisinin Türkiye'de bulunan Filistin ve Suriye uyruklu şüphelilerle irtibata geçerek Türkiye'de bulunan Filistin başta olmak üzere yabancı uyruklu şahısların kurdukları sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini, sosyal hayatlarını, eğitim süreçlerini, yurt dışı bağlantılarını izlemek, işgale karşı direnen gruplarının Türkiye'deki faaliyet ve yapılanmalarından haberdar olmak için Arap asıllı olan 16 sanığı para karşılığı casus olarak kullandığı kaydediliyor. 2015 yılının son aylarında gayri resmi yollarla Türkiye'ye giren sanıklardan Abdülkadir Barakat'ın Türkiye'deki casusluk şebekesinin para transferine yön verdiği öne sürülüyor. Tüm sanıkların, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. 7 Aralık 2022 tarihli duruşmada, 5 sanığın tahliyesine karar verilmişti. 

DHA