MÜSİAD'a İsrail protestosu: ''İsrail’le ilişkiyi kesin!''

MÜSİAD'a İsrail protestosu: ''İsrail’le ilişkiyi kesin!''
Güncelleme:

Filistin’de İşgale Son kampanya grubu, İsrail’le sürdürülen ticari ilişkileri MÜSİAD önünde protesto etti.

Filistin’de İşgale Son kampanya grubu, MÜSİAD üyesi şirketlerin İsrail’le sürdürdüğü ticari ilişkileri protesto etmek için MÜSİAD Genel Merkezinde toplandı. Polisin MÜSİAD Genel Merkez binası önünü tamamıyla kapatmasıyla bina yanında basın açıklamasını okuyan yurttaşlar şirketlere, katliamın suç ortağı olmayı bırakma ve İsrail’le ilişkileri kesme çağrısı yaptı.

'İKTİDAR İSRAİL’LE İLİŞKİYİ SÜRDÜREREK KATLİAMA ORTAK OLUYOR'

Açıklamayı Filistin’de İşgale Son kampanya grubu adına Meryem Acar okudu. İsrail’in başta ABD olmak üzere emperyalistlerden aldığı destekle katliamı sürdürdüğünü, Filistin halkının ise 75 yıldır süren işgal ve soykırıma direndiğini ifade eden Acar, “AKP iktidarının temsilcileri her fırsatta İsrail’i ‘katil’, ‘terörist’ olarak nitelendiriyorlar. Buna rağmen herhangi bir yaptırımı hayata geçirmiş değiller. Aksine siyonistlerle ticari, diplomatik, kültürel, askeri vb. ilişkiyi sürdürerek Filistin’de gerçekleşen katliama ortak oluyorlar. İktidar köşeye sıkıştığında İsrail’le yapılan anlaşmaların işgalden önce imzalandığı bahanesine sığınıyor. Ancak işine gelmediğinde uluslararası sözleşmeleri tanımayan, kendi koyduğu yasaları bile uygulamayan iktidarın bu söylemlerinin hiçbir inandırıcılığı yoktur” dedi.

'İSRAİL’İN SAVAŞ SANAYİSİ İHTİYACINI MÜSİAD VE TÜSİAD KARŞILIYOR'

Türkiye’den her gün İsrail’e petrol, çelik, askeri mühimmat, gıda, askeri giyim malzemeleri taşındığını ifade eden Acar, TÜİK verilerine göre Kasım ayında İsrail’e yapılan ihracatın yüzde 35 arttığını aktardı. İsrail savaş sanayisinin ihtiyaç duyduğu ürünlerin önemli bir kısmını MÜSİAD üyesi firmaların ihraç ettiğini vurgulayan Acar, “İÇDAŞ, Pamukkale Kablo… İsrail savaş sanayisine temel girdileri sağlayan şirketlerin başında geliyor. İsrail’le ticari ilişkilerde Filistin halkının yanında olduklarını açıklayan, hamasi nutuklarda birbiriyle yarışan AKP’li yeni ve eski vekiller, yöneticiler, Hüda-Par yöneticileri çeşitli cemaat ve tarikatlarla bağlantılı şirketler başı çekiyor. Yine TÜSİAD üyesi şirketler de İsrail’le her türlü kirli ilişki ve ticareti sürdürüyor. Bu şirketlerin başında Zorlu Holding, AkçanSA, MNG Air geliyor” diye konuştu.

'FİLİSTİN’LE GERÇEK DAYANIŞMAYI İŞÇİLER GÖSTERDİ'

AK Parti iktidarı, MÜSİAD, TÜSİAD üyesi şirketler ve bütün sermaye düzeninin katliamın ortağı olduğunu kaydeden Acar, “Gerçeklerin üzerini örtmek için timsah gözyaşları dökerek halkların manevi değer ve duygularını istismar etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. 1 Ocak’ta MÜSİAD’ın da çağrıcısı olduğu miting bu istismara son örnektir” ifadelerini kullandı.

Filistin halkına gerçek desteği işçiler, emekçiler, halkların sunduğunun altını çizen Acar, “Bizler de Filistin halkının haklı davasına omuz vermeye devam edeceğiz. İşçilerin birliği halkların kardeşliği mücadelesini büyüterek sürdüreceğiz. İsrail’le ticari ilişkiler başta olmak üzere her türlü ilişkiyi sürdüren AKP iktidarının, MÜSİAD ve diğer sermaye örgütlerinin Siyonist katliama ortaklarını sonlandırmaları için mücadeleyi büyütelim” diyerek Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Evrensel