Neden ''haber3.com''

Neden ''haber3.com''

İnternet haberciliği hızla yayılıyor. Aslında bu alanda bir enflasyon yaşandığını da söylemek mümkün. Peki o kadar enformasyon ağı içinde niçin ''haber3.com''u takip etmelisiniz.

''haber3.com'' Türkiye'de internet haberciliğinin ilklerinden. Siteniz ara vermeden ve yayın politikasını rüzgarlara bırakmayarak yoluna devam ediyor. 

İlk günden beri haber liginin zirvelerinde yer bulmak kolay değil. Hızlı, anlaşılır ve bağımsız yayın politikasına sahip olmak günümüz şartlarında takdir edersiniz her yiğidin harcı değil. 
Gazeteciliğin yazılı olan ve hatta yazılı olmayan kurallarına bağlı kalarak mesleğimizi icra edenlerin sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor.

Ülkemiz 15 Temmuz gecesi yakın tarihimizin en kritik anlarına sahne oldu. O anda ''haber3.com'' haber zilinin çalmasıyla birlikte editörlerimiz klavyenin başına geçti. Yurdun dört bir yanından haber yağıyordu. Kimi görüntüler insan vicdanının kaldıramayacağı kadar ağırdı. Ama o sırada editöryel zeka devreye girdi. 

Gelen her haber ve iddianın doğru olup olmadığı araştırıldı.

Böylesine alçakça bir durum karşısında daha ilk saniyeden itibaren net bir tavır sergilendi. Kimileri "acaba darbeciler başarılı olursa ne yaparız" diye düşünürken ''haber3.com'' ince hesapları bir kenara bıraktı.

Gri rengi zihin dünyamızdan çıkardık.  ''haber3.com'' siyah ile beyaz kadar keskin hatlarla darbeye karşı çıktı. Vatandaşlarımız tankların önüne atlarken onların destansı kahramanlığı ''haber3.com'' editörlerinin tarihe not düşen haberlerinde yerini buldu.

Ama bunlar yeterli miydi ?

Gazetecilik sadece varolanı aktarmak ma ?

Şeytanın gör dediğini görmek gerekmiyor mu ? 

Satır aralarında gizli kalanları ortaya çıkarmak bizlerin görevi değil mi?

Falcı değiliz. Niyet okumak görevimiz değil. Ama olabilecekler için kafa yormamız da gerekiyor. 

Çok geriye gitmeyelim.

Ama ''haber3.com'' editöryel anlayışını gözler önüne seren bir kaç haberlerle size veda edelim.