Omurga Eğrilikleri Ve Şekil Bozukluklarına Yeni Ameliyat Tekniği

Omurga Eğrilikleri Ve Şekil Bozukluklarına Yeni Ameliyat Tekniği

Omurga cerrahisi alanında geliştirilen ve diğer ülkeler ile eş zamanlı başlatılan yeni ameliyat tekniği Türkiye'de ilk defa Bursa'da yapıldı. Prof. Dr. Ufuk Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından özel bir hastanede ilk hasta yeni teknikle ameliyat edildi

- Omurga cerrahisi alanında geliştirilen ve diğer ülkeler ile eş zamanlı başlatılan yeni ameliyat tekniği Türkiye'de ilk defa Bursa'da yapıldı. Prof. Dr. Ufuk Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından özel bir hastanede ilk hasta yeni teknikle ameliyat edildi.

Özel bir hastanede yapılan ameliyata Amerika, Mısır, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Bosna Hersek'ten gelen cerrahlar iştirak etti. California San Diego Üniversitesi Omurga Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Behrooz Akbarnia başkanlığındaki grup ameliyatı canlı izleyip değerlendirmede bulundu. 3 ayrı operasyon ile omurga ve şekil bozukluğu rahatsızlığı olan hastaların ameliyatı gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili Prof. Dr. Ufuk Aydınlı, Prof. Dr. Behrooz Akbarnia, Prof. Dr. Martin Repko, Prof. Dr. Lubos Rehak, Prof. Dr. Mirza Biscevic, Prof. Dr. Hasem Elsebaie ve Prof. Dr. Allen Carl basın toplantısı düzenledi.

Bugüne kadar yapılan yöntemleri ileriye götürmek istediklerini belirten Prof. Dr. Aydınlı, "Hasta için güvenli sistemi oturtmak istiyoruz. Cuma günü de 2 ameliyat yapacağız. Sistem yerine oturmaya başlayacak. Şu andaki yöntemler hastaların günlük hayatını etkilemiyor. Ne kadar az hareketi kısıtlarsanız o kadar iyi olduğu düşüncesindeyiz. Büyüme pozisyonundaki çocukların eğriliklerini durdurmak, düzeltmek ve büyüme sırasında bozulmamasını sağlamak en önemli avantajdır. Ameliyatın süresini, kanama miktarını ve ameliyatta yaptığınız doku hasarı asgariye inecek. Geleneksel yönteme göre getirdiği en önemli 3 özellik bunlar. İlerleyen yıllarda sistem kendi içerisindeki gelişmelere açık olabilecek durumda" dedi.

Ameliyatı her hastaya uygulayamayacaklarını belirten Prof. Dr. Aydınlı, "Her vakanın bu yöntemle tedavi edilmesi şart değil. Çalışmaya başlamadan önce Uludağ Üniversitesi etik grubundan izin aldık. Bu izinler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Ondan sonra uygulamaya geçti. Diğer ülkelerde de etik kurulu onayı olmadan uygulamadan geçmiyor" dedi.

Bu çalışmaların aylar önce Sağlık Bakanlığı'nın kitapçığında yer aldığını belirten Aydınlı, "Şu anda yaptığımız ameliyatlar devlete fatura edilmiyor. Bu çalışma hastalar açısından ücretsiz olarak yapılıyor" şeklinde konuştu.

Yeni teknik ile omurganın hareket kabiliyetinin asgariye indirileceğini belirten Prof. Dr. Behrooz Akbarnia, "Gelecekte kalan bölgeler daha hareketli ve doğal seyrine uygun olsun. Tedavinin en önemli beklentisi budur" dedi.

OMURGA EĞRİLİKLERİ VE ŞEKİL BOZUKLUKLARINA YENİ AMELİYAT TEKNİĞİ

OMURGA EĞRİLİKLERİ VE ŞEKİL BOZUKLUKLARINA YENİ AMELİYAT TEKNİĞİ