Pes! Nesin Vakfı’nın zeytinliklerini kundaklayanlar serbest !

Güncelleme:

Aziz Nesin’in mirası Nesin Vakfı’nın 40 dönümlük zeytinliklerini kundakladıkları tespit edilen failler serbest bırakıldı.

Nesin Vakfı’na ait zeytinliklerin bulunduğu 60 dönümlük arazinin yanındaki yoldan motosiklet ile geçen kişi torpil atarak yangın çıkardı.  Alevler, zeytin fidanlarıyla dolu arazinin 40 dönümünü küle çevirdi. Motosikletli kişilerin patlayıcıyı yol kenarına attığı anlar güvenlik kamerasınca kayıt altına alındı.

Nesin Vakfı’nın avukatı Cenk Söbe, BirGün’den İsmail Arı’ya yaptığı açıklamada, araziyi kundaklayan iki kişinin 9 Ağustos’ta jandarma tarafından gözaltına alındığını ve ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını söyledi. Avukat Söbe, araziyi kundaklayan şahısların ifadesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Şahıslar ifadelerinde, yangına neden olan maddeyi araziye değil yola attıklarını iddia etmiş. İfadelerinde ‘Zeytin ağaçlarının bulunduğu arazide yangın çıkartma amacımız yoktu. Torpili yola atacaktık. O araziyi yakma niyetimiz yoktu’ dediklerini öğrendik. Cezadan kaçmak için böyle bir ifade verdiler. Ne yazık ki köylüler ve mahalleli de bu şahısları koruyor. Bölgede arazinin Nesin Vakfı’na ait olduğu da biliniyor. Önce Nesin Vakfı’nın İstanbul Çatalca’daki arazisini yanında İsmailağa Cemaati’ne bağlı Rabıta Vakfı inşaata başladı, saldırıda bulundular. Sonra vakfımızın banka hesapları bloke edildi. Bu son saldırıda ise vakfımızın yaklaşık 40 dönümlük arazisi yandı, ağaçlar küle döndü. Üst üste gelen bu saldılar tesadüf değilse çok daha vahim bir durum bu. Tüm saldırıların takipçisi olacağız.