Piyasalarda dikkat çeken hareketlilik: Dolar düştükçe düştü!

Piyasalarda dikkat çeken hareketlilik: Dolar düştükçe düştü!
Güncelleme:

Geride bıraktığımız Ağustos ayı başından bu yana gerileyen piyasalarda, dolar, euro, sterlin, gümüş ve altından işte son rakamlar...

Piyasalardaki düşüş eğilimi devam ediyor. 2021 yılı başından Ağustos ayı başına kadar rekor üstüne rekor kıran piyasalarda Ağustos ayı başında başlayan düşüş sürüyor.

Piyasalar yurt içinde ağustos ayına ilişkin dış ticaret rakamlarının ve haftalık para banka verilerinin öne çıktığı günde, Euro Bölgesi üretici fiyatları ve ABD verileri izlenecek.

DOLAR, EURO, STERLİN...

Dolar 8,28 TL'den, Euro 9,82 TL'den, Sterlin ise 11,43 TL'den işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,2920 lira, avronun satış fiyatı ise 9,8210 lira olmuştu.

GÜMÜŞ VE ALTIN

Gümüş 6,44 TL'den fiyatlanırken, onsu 1.814 dolardan fiyatlanan altında, gram altın 478/483, çeyrek altın 775/791, Cumhuriyet altını ise 3.188/3.224 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

KRİPTO PARA PİYASALARI

Kripto para piyasalarında ise yükseliş yeniden başladı. Bitcoin 49 bin 662 dolardan, Etherium ise 3 bin 760 dolardan fiyatlanıyor.

GÖZLER ABD'DE

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına yönelik belirsizlikler sürerken, Fed'in kararlarında enflasyon gibi önemli bir etkiye sahip istihdam verileri piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde belirleyici oluyor.

Dün ABD'de açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı ağustosta 374 bin kişi arttı. Söz konusu artışa rağmen piyasa beklentilerinin çok altında kalan özel sektör istihdamının 613 bin artması öngörülüyordu.

Analistler, özel sektör istihdamında ağustos ayı verisinin iş gücü piyasasındaki toparlanmanın yavaşladığını gösterdiğini belirterek, yarın açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin beklendiğini kaydetti.

Para politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin beklentiler piyasaların ana gündemini oluştururken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dün yaptığı açıklamada Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarını 2025'e kadar sabit tutmasının, tahvil alımlarının ise en az 2024'e kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi.